Πολιτικη & Οικονομια

Η γερμανική Αριστερά θα ψηφίσει «όχι» στη συμφωνία για την Ελλάδα

Το Diel Linke δεν θέλει νέο πρόγραμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
102950-204576.jpg

Η γερμανική Αριστερά (Die Linke) αναμένεται να απορρίψει το αίτημα της γερμανικής κυβέρνησης για την διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος βοήθειας πρός την Ελλάδα. 

«Πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία θα ψηφίσει ξεκάθαρα με όχι», δήλωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Linke Γκρέγκορ Γκίζι και πρόσθεσε ότι εάν ήταν μέλος της Βουλής των Ελλήνων, θα είχε ψηφίσει «ναι» με βαριά καρδιά προκειμένου να αποτρέψει την πτώση της χώρας.

Άσκησε δε οξεία κριτική για τους σκληρούς όρους για την Ελλάδα, τους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα αυτούς του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν εκείνος έβαλε στο τραπέζι την προσωρινή έξοδο από το ευρώ.

«Είμαι προσωπικά απογοητευμένος από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», δήλωσε και σημείωσε ότι ο κ. Σόιμπλε, η κ. Μέρκελ και ο κ. Γκάμπριελ έκαναν το μεγαλύτερο πολιτικό λάθος της σταδιοδρομίας τους, καθώς η συμπεριφορά τους απέναντι στην Ελλάδα και είναι αντικοινωνική, λόγω του μη σεβασμού στο ελληνικό δημοψήφισμα, αντιδημοκρατική και τελικά αντιευρωπαϊκή.

Αρνητική ψήφο θα δώσει αύριο στη συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής για το ελληνικό πρόγραμμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος Καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στις εκλογές του 2013 Πέερ Στάινμπρουκ, όπως δήλωσε ο ίδιος νωρίτερα σήμερα στην Bild.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ