Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας κατά Αριστερής Πλατφόρμας

«Δεν είναι αριστερή πολιτική η ασφάλεια της ιδεολογικής καθαρότητας»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
102695-204141.jpg

Πολλά από τα σημεία της χτεσινής συνέντευξης του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα έχουν σαφέστατες αιχμές εναντίον της «Αριστερής Πλατφόρμας» και του άτυπου ηγέτη της, του υπουργού κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Τα σημεία αυτά είναι τα εξής:

· «Ο καθένας έχει την ευθύνη να συνειδητοποιήσει ποιο πολιτικό σχέδιο υπηρετεί: Αυτό της ενότητας και διατήρησης της αριστερής κυβέρνησης; Ή το σχέδιο εκείνων που θέλουν να τη ρίξουν;»

· «Κάθε φορά κάνεις επιλογές ανάλογα με εναλλακτικές που έχεις μπροστά σου. Ας μου πει κάποιος αν υπάρχει πιο αριστερή επιλογή. Η επιλογή ήταν αυτή που έκανα, με κριτήριο το συμφέρον της χώρας και των λαϊκών τάξεων»

· «Η χώρα δεν έχει συναλλαγματικά αποθέματα για εθνικό νόμισμα. Πήγα παντού: Και Ρωσία και ΗΠΑ και στον Κινέζο πρωθυπουργό. Κανένας δεν μου είπε ‘Προχώρα σε αυτή την επιλογή θα σε βοηθήσουμε’».

· «Η άτακτη χρεοκοπία δεν θα οδηγούσε μόνο σε κατάρρευση τραπεζών. Θα μας ανάγκαζε να εκδώσουμε νόμισμα με δραματική υποτίμηση. Ένας συνταξιούχος με 800 ευρώ θα έπαιρνε 800 δραχμές και θα έβγαζε τρεις ημέρες αντί για ένα μήνα. Αυτοί που μετέφεραν τα χρήματά τους στο εξωτερικό – περίπου 250 δισ.ευρώ – θα έρχονταν και θα αγόραζαν τη μισή Ελλάδα. Οι φτωχοί θα ζούσαν τραγικά και οι πλούσιοι ζωή και κότα. Δεν είναι αυτή αριστερή επιλογή»

· «Δε βάζω το μαχαίρι στο λαιμό σε κανέναν, ούτε μπορώ να αναγκάσω να κάνει κάτι που δεν θέλει»

· «Η ασφάλεια της ιδεολογικής καθαρότητας σε στιγμές κρίσης δεν υπάρχει. Όποιος πιστεύει ότι πρέπει να κάθεται στην καρέκλα και να δρέπει τις δάφνες του αριστερού και του υπέρμαχου της ιδεολογικής καθαρότητας, κάνει λάθος. Ο καθένας θα κριθεί με βάση τις επιλογές του».

(Φωτογραφία ΑΠΕ/ΜΠΕ Γιάννης Κιολεσίδης)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Άρειο Πάγο η κατάθεση των υπογραφών και της σχετικής δήλωσης για την ίδρυση του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία», παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού
Για το φαινόμενο Καρυστιανού: Η πολιτική της συγκίνησης

Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.

Ο επικήδειος Μητσοτάκη στην κηδεία Ταγαρά: «Θρηνώ έναν προσωπικό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη»
Ο επικήδειος Μητσοτάκη στην κηδεία Ταγαρά: «Θρηνώ έναν προσωπικό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη»

«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY