Πολιτικη & Οικονομια

Σουλτς: Θα πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός σήμερα

«Δραματική κατάσταση» τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
102456-203804.jpg

«Η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε προτάσεις παρεμφερείς με αυτές που είχαν υποβληθεί από τον πρόεδρο Γιούνκερ. Είναι προς έκπληξη μου ότι αυτές απορρίφθηκαν και τώρα υποβάλλονται ξανά» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς από τις Βρυξέλλες.

«Οτιδήποτε υποβάλλεται τώρα θα πρέπει να λάβει υπόψη την βούληση της Ελλάδας να ανταποκριθεί και αφετέρου την ετοιμότητα άλλων κρατών μελών της ευρωζώνης να λάβουν υπόψη την δραματική κατάσταση στην Ελλάδα. Να υπάρξει μια ισορροπία» υπογράμμισε.

«Υπάρχουν χώρες άκαμπτες σε έναν νέο δανεισμό και χώρες που επιδεικνύουν πνεύμα συνεργασίας. Χώρες που δείχνουν μεγαλύτερη κατανόηση. Η μεγάλη πλειοψηφία των χωρών θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη» αποκάλυψε.

«Υπάρχουν κάποιοι που είναι πολύ αυστηροί σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών. Θα δούμε τι θα γίνει σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Σήμερα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ικανοποιητικός για όλους» ανέφερε.

«Θα πρέπει να υπάρχει κάποια επιτήρηση προκειμένου να υπάρξει εγγύηση απέναντι στα κράτη - μέλη για την ισχύ του ευρώ αλλά και την εξασφάλιση της ιδιοκτησίας ενός ταμείου από την Ελλάδα» υποστήριξε.

«Δεν μπορώ να κατονομάσω τις χώρες που δεν θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη» σημείωσε.

«Θα πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός σήμερα» τόνισε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ