- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Ρέθυμνο: «Έκανα τον πεθαμένο, μετά μου έκοψε τη γλώσσα» - Η σοκαριστική περιγραφή του κτηνοτρόφου
Ο δράστης είχε στήσει καρτέρι θανάτου στο θύμα, τουλάχιστον 2 ώρες
Ρέθυμνο: Η περιγραφή του κτηνοτρόφου που τον πυροβόλησαν και του έκοψαν τη γλώσσα
Τη συγκλονιστική περιγραφή του 69χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος επέζησε από την άγρια επίθεση που δέχθηκε στο ποιμνιοστάσιό του στο Βιλανδρέδο Ρεθύμνου τον Σεπτέμβριο του 2024, έφερε στο φως ρεπορτάζ του Cretalive.
Η υπόθεση, που επανήλθε στο προσκήνιο μετά τις συλλήψεις τεσσάρων ατόμων, αποκαλύπτει λεπτομέρειες για ένα, σύμφωνα με τις Αρχές, οργανωμένο σχέδιο επίθεσης, με τον φυσικό αυτουργό να παραμένει μέχρι σήμερα ασύλληπτος.
Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, οι οποίοι απολογούνται σήμερα, αντιμετωπίζουν -κατά περίπτωση- κατηγορίες για ηθική αυτουργία και απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρνούμενοι κάθε εμπλοκή.
«Έκανα τον πεθαμένο για να σωθώ»
Σύμφωνα με το Cretalive, ο 69χρονος κτηνοτρόφος από το Ρέθυμνο περιγράφει ότι σώθηκε επειδή προσποιήθηκε τον νεκρό.
Η πρώτη του κατάθεση δόθηκε γραπτώς μέσα από το νοσοκομείο, καθώς μετά την επίθεση ήταν αδύνατο να μιλήσει. «Μόλις έπεσα κάτω με πυροβόλησε δύο-τρεις φορές. Με σκουντούσε, έκανα τον πεθαμένο. Μετά έδεσε τα πόδια μου και μου έκοψε τη γλώσσα με σουγιά. Σταμάτησα να κουνιέμαι…»
Σε μεταγενέστερη κατάθεσή του, τον Δεκέμβριο, περιγράφει ότι ο δράστης κινήθηκε με απόλυτη ψυχραιμία, σαν να εκτελούσε προσχεδιασμένη αποστολή.
«Ήταν ψύχραιμος και κινούνταν σαν επαγγελματίας», αναφέρει χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο άνθρωπος που του επιτέθηκε ενεργούσε κατ’ εντολή άλλων.
Έμμεινε κρυμμένος για δύο ώρες
Η ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού δείχνει ότι ο δράστης είχε φτάσει στο ποιμνιοστάσιο περίπου δύο ώρες πριν από την επίθεση.
Οι κάμερες καταγράφουν ένα άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, γάντια και κουκούλα να εισέρχεται στον χώρο λίγο πριν από τις 05:00 τα ξημερώματα και να παραμένει σε σημείο που δεν καλύπτεται από τις κάμερες, περιμένοντας την άφιξη του κτηνοτρόφου.
Λίγο μετά τις 06:30 ο 69χρονος φτάνει, όπως έκανε καθημερινά, στο ποιμνιοστάσιο. Περίπου δέκα λεπτά αργότερα καταγράφεται έντονη λάμψη, η οποία, σύμφωνα με την αστυνομική αξιολόγηση που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, αντιστοιχεί στον πρώτο πυροβολισμό.
«Τρέξτε, με σκοτώσανε»
Παρά τα σοβαρά τραύματά του, ο 69χρονος κατάφερε να τηλεφωνήσει στον γιο του. «Τρέξτε, με σκοτώσανε», ήταν τα λόγια του.
Οι συγγενείς του έσπευσαν στο ποιμνιοστάσιο και τον εντόπισαν βαριά τραυματισμένο, με τραύματα από πυροβόλο όπλο και σοβαρά τραύματα στο στόμα.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο δράστης πυροβόλησε συνολικά τέσσερις φορές με περίστροφο, ενώ από τη βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι οι βολίδες προέρχονταν από φυσίγγια που χρησιμοποιούνται σε βραχύκαννο περίστροφο.
Σημαντικό μέρος της έρευνας επικεντρώνεται και στον τρόπο διαφυγής του δράστη.
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Cretalive, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να απομακρύνθηκε μέσα από δύσβατες αγροτικές εκτάσεις και παρακείμενο φαράγγι, ώστε να αποφύγει όσους θα έσπευδαν στο σημείο μετά τους πυροβολισμούς.
Παρά τις έρευνες στο φαράγγι, δεν εντοπίστηκαν ευρήματα που να επιβεβαιώνουν ότι χρησιμοποιήθηκε ως κρησφύγετο.
Παράλληλα, οι Αρχές θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο την καταγραφή μηχανής τύπου enduro στην ευρύτερη περιοχή, η οποία αξιολογείται ως πιθανό μέσο διαφυγής του φυσικού αυτουργού.
Σήμερα οι απολογίες των τεσσάρων κατηγορουμένων
Η υπόθεση εισέρχεται σήμερα σε κρίσιμο στάδιο, καθώς ενώπιον των ανακριτικών αρχών απολογούνται οι τέσσερις συλληφθέντες.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορίες αφορούν -κατά περίπτωση- ηθική αυτουργία και απλή συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ οι Αρχές εκτιμούν ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν οργανώσει την επίθεση και ανέθεσαν την εκτέλεσή της σε άλλο πρόσωπο, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει ταυτοποιηθεί. Οι ίδιοι αρνούνται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.
Πηγή: Cretalive
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξετάζεται το ενδεχόμενο διαρροής αερίου
«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξει η ιδιότητά του από μάρτυρας σε κατηγορούμενος»
Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση κακοποίησης των δύο μικρών παιδιών
Το αυτοκίνητό τους κόλλησε στις λάσπες
Αναμένονται οι οικογένειες των θυμάτων για ταυτοποίηση μέσω DNA
Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία στο φως
Τι εξετάζουν οι αρχές για τα αίτια της τραγωδίας
Αναστάτωση προκλήθηκε χθες βράδυ στο νησί μετά από καβγά έξω από μίνι μάρκετ
Ο 37χρονος συνελήφθη αφού παρουσιάστηκε λίγο αργότερα στις Αστυνομικές Αρχές
Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο διερευνώνται
Αυτοψία του προέδρου του ΟΑΣΠ στο σημείο της τραγωδίας
Το πόρισμα του Δήμου για τα αίτια του δυστυχήματος αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα
«Έχεις πιει ξίδια και θες να μη σε πιάσουν; No police ρόφημα», έλεγε χαρακτηριστικά η διαφήμιση
Στους έξι οι νεκροί του τραγικού δυστυχήματος
Με την ανάσυρση των δύο τελευταίων σορών ολοκληρώθηκε η επιχείρηση στα ερείπια του κτιρίου
«Για την ακρίβεια μας πίνει και το αίμα με το καλαμάκι» πρόσθεσε ο πρώην βουλευτής
Σε εξέλιξη η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας με τους έξι νεκρούς
Ο παρουσιαστής αποκάλυψε το πώς κανονίστηκε η χειμαρρώδης κουβέντα με τον τραγουδιστή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.