- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Νέα απεργία στα ταξί από αύριο στην Αττική - Ποιες ημέρες τραβούν χειρόφρενο
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί στην Αθήνα, με τον ΣΑΤΑ να ανακοινώνει νέα τριήμερη απεργία για την Τρίτη 17, την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου.
Παράλληλα, σε πανελλαδικό επίπεδο τα ταξί θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για δύο ημέρες, την Τρίτη και την Τετάρτη. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, προειδοποίησε πως μόλις κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, ο κλάδος θα προχωρήσει σε απεργία διαρκείας, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους.
Στα βασικά αιτήματα περιλαμβάνονται η αντίθεση σε μια «βίαιη» μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, σαφές θεσμικό πλαίσιο για τη σχέση ταξί και Ε.Ι.Χ. με οδηγό, μέτρα απέναντι στον –όπως τον χαρακτηρίζουν– αθέμιτο ανταγωνισμό πολυεθνικών, πρόσβαση στις λεωφορειολωρίδες για έμφορτα οχήματα και αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς.
Ο κ. Λυμπερόπουλος επιτέθηκε στο υπουργείο, δηλώνοντας: «Δεν ακούει, δεν συζητά, δεν διορθώνει. Απλά ψεύδεται και επιβάλλει».
Όπως υποστήριξε, οι απεργίες αποτελούν «μονόδρομο αντίστασης» απέναντι στην απαξίωση του επαγγέλματος, την προχειρότητα στη νομοθέτηση και μια πολιτική που θεωρεί τους επαγγελματίες δεδομένους και σιωπηλούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
'Eνας πολύπλευρος ελληνικός νησιωτικός προορισμός που διατηρεί τον αυθεντικό του χαρακτήρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο 64χρονος πρώτα ξυλοκόπησε και μετά έσφαξε με μαχαίρι τον 67χρονο
Nεκρός ο οδηγός του ΙΧ
Αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Άλμπουμ με σπάνιες φωτογραφίες εμφανίστηκε προς πώληση - Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καισαριανής μετά τον βανδαλισμό
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής «έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών
Τι αναφέρει ο μετεωρολόγος
Απολογείται την Τρίτη ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου
Στο λιμάνι της Χίου η θάλασσα κυριολεκτικά βγήκε στη στεριά
Κατολισθήσεις στην Ήπειρο - Σε ποια νησιά ήχησε το 112
Έντονα τα φαινόμενα που εκδηλώνονται στο νησί
Αναφέρθηκε και στον παππού του, τον λεξικογράφο Δημήτριο Δημητράκο
Ήταν Ομότιμη Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.