- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ακόμα αδυνατώ να καταλάβω, γιατί βρέθηκα στη φυλακή» λέει ο Χρήστος Παππάς
Επιμένει ότι είναι θύμα «πολιτικής δίωξης»
Όσα είπε στην απολογία του ο Χρήστος Παππάς στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής
Η δίκη της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται σε δεύτερο βαθμό. Πρώτος απολογήθηκε σήμερα (31.10) καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών Χρήστος Παππάς, ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με εγκληματική οργάνωση και ακραία ιδεολογία.
Ο θεωρούμενος ως υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Χρήστος Παππάς, χαρακτήρισε «γελοιότητα» αυτήν την ιδιότητα που του αποδόθηκε. Αναφέρθηκε επίσης σε φωτογραφίες που περιέχονται στη δικογραφία και τον εμφανίζουν με ναζιστικά σύμβολα, τις οποίες ενέταξε στη νεότητά του και σε «τότε ιδεολογικές αναζητήσεις». Όπως είπε, «όλα αυτά που με κατηγόρησαν τα θεωρώ αστειότητες. Πλην όμως μου κόστισαν. Ακόμη και σήμερα θα δείτε να γράφουν "απολογήθηκε ο υπαρχηγός…". Ήμουν νέος τότε. Δεν τις δημοσίευσα πουθενά αυτές τις φωτογραφίες. Θα σας έλεγα ότι εμπίπτουν στην κατηγορία των προσωπικών δεδομένων. Τους ήρθε κουτί η δημοσίευση τους. Εγώ θα ρωτήσω εσάς κυρία πρόεδρε: Είστε ίδια τώρα όπως όταν ήσασταν φοιτήτρια; Άλλο οι ιδεολογικές αναζητήσεις και άλλο η πίστη στην πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια».
Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε στη συγκέντρωση την ημέρα της πρωτόδικης απόφασης λέγοντας πως «δεκάδες χιλιάδες ζητούσαν την καταδίκη μας. Αυτό δεν θα μπορούσε να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη;». Συμπλήρωσε δε πως «Σέβομαι τη Δικαιοσύνη αλλά δεν σέβομαι τη λαϊκή Δικαιοσύνη και το νόμο του Λιντς».
Κατά τον κατηγορούμενο «τα ΜΜΕ προβάλλουν ό,τι είναι εναντίον μας και εναντίον μου. Κάποια πράγματα άπτονται της πολιτικής, όπως άπτεται της πολιτικής και η δίωξη μου. Κόβαμε ποσοστά από το κυβερνών κόμμα. Αυτή η κατηγορία έγινε κατόπιν εντολών της εκτελεστικής εξουσίας προς τη δικαστική».
Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία μου το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα
Ο κ. Παππάς τόνισε στους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων: «Δεν θα βρείτε τίποτε που να με βαραίνει. Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία μου το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα. Ούτε τον μακαρίτη ήξερα, ούτε τον Ρουπακιά ούτε την (τοπική) στη Νίκαια. Υπέστην αδίκως μια καταδίκη. Θα προλάβω όποιον πει "ναι αλλά ο Φύσσας είναι στο χώμα": και φταίω εγώ για αυτό; Η στέρηση της ζωής εκτός από ποινικό αδίκημα είναι και ύψιστο αμάρτημα… Σας καλώ να κρίνετε με την επιστημοσύνη σας. Ο Χρήστος Παππάς είναι αθώος».
Κατά την εξέταση του από την πρόεδρο χαρακτήρισε «θείο δώρο» την δολοφονία Φύσσα για την τότε κυβέρνηση.
Η διαδικασία συνεχίζεται με την απολογία του Ηλία Κασιδιάρη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.