- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η πιο ελληνική εικόνα της γιορτής για την 28η Οκτωβρίου
Πιθανότατα όλοι το έκριναν απολύτως ταιριαστό με μια ελληνική εθνική επέτειο
28η Οκτωβρίου: Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει την εικόνα από τους κανονιοβολισμούς στον Λυκαβηττό και το υβριστικό σύνθημα που δεν σβήστηκε.
Ακόμα και οι πιο παρηκμασμένες χώρες στον κόσμο προσπαθούν να εξωραΐσουν την εικόνα τους. Ειδικά όταν γιορτάζουν τις εθνικές τους επετείους και τιμούν τους πολεμικούς αγώνες των προγόνων τους. Η Ελλαδάρα μας προφανώς δεν είναι ίσα κι όμοια με τις υπόλοιπες χώρες κι έτσι όχι απλώς αποδέχεται την παρακμή της, αλλά τη διαφημίζει κιόλας. Την εντάσσει στους εορτασμούς των εθνικών επετείων προκειμένου να καταστεί σαφές ότι πρόκειται για χώρα παραδομένη στην παρακμή των προβληματικών και χαβαλέδων πολιτών της.
Έτσι όταν η ΕΡΤ και μαζί της και τα άλλα κανάλια συνδέθηκαν ώστε να μεταφέρουν εικόνες από τον λόφο του Λυκαβηττού για τους καθιερωμένους τιμητικούς κανονιοβολισμούς, η εικόνα ήταν πιο ελληνική κι από πεζοδρόμιο κατειλημμένο από ΙΧ, πατίνια, ζαρντινιέρες και τραπεζοκαθίσματα: το τοιχάκι πίσω από τα κανόνια και τους φαντάρους μας κοσμούσε ένα τεράστιο GAMIESTE το οποίο ακολουθούσε ένα Ο, πιθανότατα το πρώτο γράμμα της λέξης OLOI στο πλαίσιο της εθνικής ενότητας που πρέπει να κυριαρχεί σε κάθε εθνική επέτειο.
Κανείς από τους εμπλεκόμενους στους καμαρωτούς κανονιοβολισμούς δεν έκρινε σκόπιμο να εξαφανιστεί το GAMIESTE. Πιθανότατα όλοι το έκριναν απολύτως ταιριαστό σε μια ελληνική εθνική επέτειο. Και καλά ο Δήμος της Αθήνας. Η αγάπη της δημοτικής αρχής για τη βρόμα, τη μουτζούρα και τη μπαχαλοποίηση της πόλης είναι δεδομένη κι από ό,τι φαίνεται, και οι στρατιωτικοί που επέβλεπαν το κομμάτι αυτό της γιορτής κατάλαβαν ότι τίποτα πιο ελληνικό δεν υπάρχει από τον αντικοινωνικό βανδαλισμό τους δημόσιου χώρου και άφησαν το γκράφιτι ως έχει.
Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, η κάθε εθνική γιορτή πρέπει να αναδεικνύει το έθνος το οποίο γιορτάζει. Και υπό αυτή την έννοια το γκράφιτι στον Λυκαβηττό είναι και πρέπει να παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι των εθνικών μας γιορτών. Η παράδοση στις αντικοινωνικές συμπεριφορές είναι πια το βασικό στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας και είναι κρίμα να την κρύβουμε. Και μπράβο μας.
ΥΓ – Πριν βιαστείτε να κατηγορήσετε τον σκηνοθέτη και τη γωνιά που διάλεξε, να σας ενημερώσω ότι το περήφανο GAMIESTE κοσμούσε, τελώντας υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, σχεδόν κάθε επιφάνεια του χώρου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.