- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κηδεία Άλκη Γιαννακά: Συντετριμμένη η σύντροφός του στο «τελευταίο αντίο»
Υπήρξε ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου
Ο Άλκης Γιαννακάς πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 80 ετών
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες έδωσαν το παρών στην κηδεία του Άλκη Γιαννακά που πέθανε σε ηλικία 80 ετών. Ο ζεν πρεμιέ του παλιού, ελληνικού κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή στις 12 Οκτωβρίου, βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο.
Συντετριμμένη και υποβασταζόμενη έφτασε στην εκκλησία η επί 25 χρόνια σύντροφος του Άλκη Γιαννακά, Κατερίνα. «Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ήμασταν μαζί 25 χρόνια. Πέρασα υπέροχα μαζί του, θα μου λείψει πάρα πολύ. Η προσωπικότητά του ήταν έντονη. Είναι μεγάλη απώλεια για εμένα, γιατί ήταν ο σύντροφος της ζωής μου. Κάναμε σχέδια και όνειρα από εδώ και πέρα, γιατί δούλευα μέχρι τον Ιούνιο και τώρα βγήκε η σύνταξη και σχεδιάζαμε να ζήσουμε κάπως αλλιώς, αλλά δυστυχώς η ζωή τα φέρνει αλλιώς. Δεν είχε καταλάβει την αξία του, ήταν ένας πολύ απλώς άνθρωπος και μέχρι τώρα, με αστείρευτο χιούμορ, μεγάλη ενέργεια και δίψα για ζωή», είχε δηλώσει στον Ant1, κάνοντας γνωστή την είδηση τού θανάτου του.
Δείτε εικόνες από την κηδεία του Άλκη Γιαννακά
Ποιος ήταν ο Άλκης Γιαννακάς
Ο Άλκης Γιαννακάς, αν και δεν συμμετείχε σε πολλές ταινίες, κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο εμβληματικά πρόσωπα του ελληνικού κινηματογράφου, εκείνης της δεκαετίας.
Γεννημένος στην Αθήνα στις 28 Μαρτίου 1941, έγινε γνωστός κυρίως για τους ρόλους του στις ταινίες «Ένας ντελικανής» (1963) και «Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη» (1965), όπου ερμήνευσε το «κακό παιδί», έναν τύπο που απέπνεε γοητεία και αινιγματικότητα. Μαζί με ηθοποιούς όπως ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Νίκος Κούρκουλος και ο Κώστας Κακκαβάς, θεωρούνταν ένας από τους πιο όμορφους ζεν πρεμιέ της εποχής του.
Για τον Άλκη Γιαννακά, η Γκιζέλα Ντάλι (η οποία υπήρξε σύντροφός του για μεγάλο χρονικό διάστημα) είχε πει: «Ήταν ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μου. Ήταν ο ωραιότερος και πιο περιζήτητος άνδρας και ήταν δικός μου. Ζήσαμε μια σχέση πάθους». Οι δυο τους πρωταγωνίστησαν στην ταινία «Ο Παρθένος».
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 ο ταλαντούχος ηθοποιός εγκατέλειψε οριστικά τo θέατρο. Αποφάσισε να ζήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αποφεύγοντας τις δημόσιες εμφανίσεις, ενώ πήγαινε σχεδόν σε καθημερινή βάση στο Σπίτι του Ηθοποιού για να βοηθήσει την πρόεδρο του ιδρύματος, Άννα Φόνσου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Πολιτική Προστασία θέτει τέσσερις περιοχές σε κατάσταση κινητοποίησης - Σε ετοιμότητα Δήμοι και Περιφέρειες
Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές μπόρες στα ορεινά
Mήνυμα υψηλού συμβολισμού και κοινωνικής ευαισθησίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο
Η φωτογραφία της ημέρας από το Forecast Weather Greece
34 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Ενισχυθήκαν οι δυνάμεις, 11 εναέρια κα 82 πυροσβέστες
Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών
Ο ΟΣΕΘ ανακοίνωσε τον νέο συγκοινωνιακό σχεδιασμό - Νέες γραμμές και τροποποιήσεις υφιστάμενων δρομολογίων
Το Σάββατο αναμένεται η μεγαλύτερη κίνηση, με 25 δρομολόγια και 31.392 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά
11 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες
Πέρσι πάνω από 1,5 εκατομμύριο Τούρκοι πραγματοποίησαν συνολικά 2,6 εκατομμύρια επισκέψεις στα ελληνικά νησιά
Δημοσιογράφοι κορυφαίων διεθνών μέσων ανακαλύπτουν τη μαγεία του ελληνικού νησιού
Οι έλεγχοι για παράνομη κατάληψη αιγιαλού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση
Ζητά εντατικοποίηση των μέτρων - Αναμένεται κορύφωση της διασποράς
Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις Σαμαρά, Σπίρτζη και Κεσσέ
Ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο - Παράδοση μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.