- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μυτιλήνη: 57χρονος έβαλε φωτιές για να εκδικηθεί ενοικιαστές χωραφιών
Ομολόγησε τους 4 εμπρησμούς
Μυτιλήνη: 57χρονος έβαλε φωτιές για να εκδικηθεί ενοικιαστές χωραφιών - Ομολόγησε τους 4 εμπρησμούς
Στη Μυτιλήνη, ένας 57χρονος άνδρας ομολόγησε ότι βρίσκεται πίσω από τέσσερις εμπρησμούς που σημειώθηκαν ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου σε διαφορετικά σημεία του νησιού, επικαλούμενος ως κίνητρο την εκδίκηση. Όπως παραδέχτηκε, οι δύο πρώτες πυρκαγιές είχαν στόχο ενοικιαστές αγροτικών εκτάσεων με τους οποίους είχε διαφορές, η τρίτη προκλήθηκε σε στιγμή έντονης συναισθηματικής φόρτισης, ενώ η τέταρτη μπήκε σκόπιμα για να παραπλανήσει τις έρευνες των αρχών.
Ανάμεσα στα περιστατικά που παραδέχτηκε περιλαμβάνεται και εκείνο που είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή μιας νταλίκας φορτωμένης με περίπου 400 μπάλες άχυρου. Το φορτηγό παραδόθηκε στις φλόγες προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές, ενώ για την κατάσβεση χρειάστηκε η άμεση κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Ο άνδρας εντοπίστηκε από το ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε συνεργασία με την Αστυνομία και κατά την ανάκριση παραδέχτηκε την ευθύνη του, δίνοντας λεπτομέρειες για τα κίνητρά του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΕ.Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου, τα περιστατικά εμπρησμού καταγράφηκαν την 15η Αυγούστου ως εξής:
- Στις 10:00, σε αγροτική έκταση στο 3ο χλμ. της Ε.Ο. Φίλιας - Ανεμώτιας, όπου καταστράφηκε 1 στρέμμα χορτολιβαδικής έκτασης.
- Στις 17:00, σε αγροτική περιοχή κοντά στον οικισμό της Φίλιας, με αποτέλεσμα να καούν 100 τ.μ. βλάστησης.
- Στις 21:00, σε δασική περιοχή στο 2ο χλμ. της Ε.Ο. Φίλιας – Σκαλοχωρίου, όπου κάηκαν 40 στρέμματα δάσους.
- Στις 21:50, σε σταθμευμένο φορτηγό κοντά στον οικισμό Ανεμώτιας, το οποίο ήταν φορτωμένο με δέματα άχυρου και παραδόθηκε στις φλόγες.
Αν και η υπόθεση δεν εμπίπτει στο αυτόφωρο, έχει σχηματιστεί δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να αποφασίσει για την έκδοση εντάλματος σύλληψης μετά την απολογία του κατηγορούμενου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.