- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άραχθος: Σε Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία τα όργανα του 12χρονου - Πρώτη φορά στην χώρα μας μεταμοσχευση παγκρέατος με δότη ένα παιδί
Η όλη διαδικασία αναμένεται να κρατήσει 6 με 7 ώρες μέχρι τα μοσχεύματα να αναχωρήσουν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών
Άραχθος: Σε Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία τα όργανα του 12χρονου - Πρώτη φορά στην χώρα μας μεταμοσχευση παγκρέατος με δότη ένα παιδί
Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η διαδικασία μεταμόσχευσης των οργάνων του 12χρονου Λεώνη που χάθηκε στα νερά του Αράχθου.
Tην ίδια ώρα, με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης η μεταμόσχευση νεφρού από τον 14χρονο που πνίγηκε στον Άραχθο ποταμό σε 32χρονο άνδρα. Ο λήπτης θα παραμείνει τα επόμενα 24ωρα υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η τελική λίστα με τους λήπτες των οργάνων έχει καταρτιστεί και η διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων θα ξεκινήσει στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων αρχικά θα αφαιρεθούν η καρδιά και οι πνεύμονες του μικρού αγοριού.
Οι πνεύμονες θα μεταμοσχευθουν σε λήπτη που βρίσκεται στο Ανόβερο της Γερμανίας και η καρδιά σε ασθενή στο Μπάρι της Ιταλίας.
Για τον λόγο αυτό θα στηθεί αεροδιακομιδή μέσω Αράξου. Όλα αυτά, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψει πρόβλημα με κάποιο από τα μοσχεύματα κατά την αφαίρεση τους. Στη Θεσσαλονίκη ένας 19χρονος στο Ιπποκράτειο, θα λάβει ένα νεφρό και το πάγκρεας του παιδιού.
Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που γίνεται στην Ελλάδα μεταμοσχευση παγκρέατος με δότη ένα παιδί. Το ήπαρ θα μεταμοσχευθει σε ασθενή που βρίσκεται επίσης στην Θεσσαλονίκη, ενώ οι κερατοειδής θα μεταμοσχευθουν σε λήπτες στην Αθήνα, όπως και ο δεύτερος νεφρός του 12χρονου.
Η όλη διαδικασία αναμένεται να κρατήσει 6 με 7 ώρες μέχρι τα μοσχεύματα να αναχωρήσουν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, που πρωτοστατεί στο θέμα των μεταμοσχεύσεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ταχύπλοο προσέκρουσε στην προβλήτα κατά την πρόσδεση - Ακυρώθηκε το δρομολόγιο
Άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων - Δεν απειλήθηκαν κατοικίες
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο
25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά
Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένης αλιείας με χρηματοδότηση από την ΕΕ εξετάζει το υπουργείο
Γενικά αίθριο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.