- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Παύλος Ντε Γκρες για ελληνική ιθαγένεια: Είναι θέμα της κυβέρνησης, όχι δικό μας
«Θα δούμε ποια είναι η απάντησή τους»
Παύλος Ντε Γκρες για ελληνική ιθαγένεια: «Είναι θέμα της κυβέρνησης, όχι δικό μας»
Εν αναμονή της εκδίκασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής του καθηγητή Δικαίου, ο οποίος ζητά να ακυρωθούν οι αποφάσεις με τις οποίες αναγνωρίστηκε ελληνική ιθαγένεια είναι η οικογένεια Ντε Γκρες.
Σήμερα ο Παύλος Ντε Γκρες κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα που έχει προκύψει και να δώσει τις δικές του απαντήσεις.
Ο ίδιος ρωτήθηκε για το θέμα της ιθαγένειας από δημοσιογράφο της εκπομπής «Το Πρωινό» του Ant1, ωστόσο δεν θέλησε να αναφερθεί εκτενώς σε αυτό. «Δεν είναι σωστό να τα λέμε τόσο συχνά και να σας απαντάω με "ναι" και "όχι" στις ερωτήσεις που μου κάνετε. Αν είναι κάτι σοβαρό, να τα πούμε και να μιλήσουμε» είπε αρχικά ο Παύλος Ντε Γκρες.
Και συνέχισε: «Με συγχωρείτε, αλλά αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης. Δεν έχει να κάνει με εμάς. Βέβαια μας αφορά, αλλά δεν έχω να πω τίποτα. Αυτό είναι κάτι που θα αναλάβει το Συμβούλιο της Επικρατείας και θα δούμε την απάντησή τους».
Η προσφυγή του καθηγητή κατατέθηκε τον περασμένο στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη χρήση του επιθέτου Ντε Γκρες από την τέως βασιλική οικογένεια. Στην κίνηση αυτή προέβη ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Λαζαράτος με μια σειρά από νομικά επιχειρήματα για την ακύρωση της επίδικης απόφασης και σημειώνει ότι το έννομο συμφέρον του συνίσταται στο ότι είναι «εγγεγραμμένα στο δημοτολόγιο του δήμου Αθηναίων, άρα και στους εκλογικούς καταλόγους, άτομα τα οποία παρανόμως διαθέτουν Ελληνική Ιθαγένεια λόγω του παράνομου επιθέτου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.