- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Με λεωφορεία επέστρεψαν στον σιδηροδρομικό σταθμό των Λεχωνίων οι 37 επιβάτες του «Μουτζούρη»
Ο «Μουτζούρης», το παραδοσιακό τρενάκι του Πηλίου εκτροχιάστηκε σήμερα το απόγευμα μετά τη γέφυρα Ντε Κίρικο, κοντά στον σταθμό των Μηλεών. Ένας βράχος έπεσε στη σιδηροδρομική γραμμή με αποτέλεσμα το τελευταίο βαγόνι να εκτροχιαστεί, αφού βγήκε εκτός γραμμής ο ένας άξονας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς από τους επιβαίνοντες δεν κινδύνευσε. Ο «Μουτζούρης», γύρισε στα Λεχώνια και αύριο αναμένεται να γίνει έλεγχος για το περιστατικό.
Η ανακοίνωση της Hellenic Train για τον «Μουτζούρη»
Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, νωρίτερα σήμερα, κατά τη διάρκεια του πρώτου δρομολογίου Άνω Λεχώνια-Μηλιές που εκτελούσε η αμαξοστοιχία του Τρένου του Πηλίου, κι ενώ κινείτο με την προβλεπόμενη ταχύτητα, τροχός του πρώτου βαγονιού παρέκκλινε εκτός των ραγών.
Στο πρώτο βαγόνι επέβαιναν 8 επιβάτες, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν άμεσα και με ασφάλεια με την συνδρομή του προσωπικού της Hellenic Train στα πίσω βαγόνια της αμαξοστοιχίας, η οποία μετέφερε συνολικά 37 επιβάτες, ενώ δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Το προσωπικό της εταιρείας αντέδρασε άμεσα, προσφέροντας υποστήριξη στους επιβάτες, μεριμνώντας για την ασφάλεια και την φροντίδα τους.
Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και η Πολιτική Προστασία ενώ στο σημείο μετέβη άμεσα η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Καθώς η αμαξοστοιχία ήταν σε κοντινή απόσταση από τις Μηλιές, όσοι επιβάτες επιθυμούσαν μετέβησαν με τα πόδια στον προορισμό τους, συνοδεία αστυνομικών και προσωπικού της Hellenic Train. Εκεί τους προσφέρθηκε γεύμα και στη συνέχεια λεωφορείο θα τους μεταφέρει στα Άνω Λεχώνια.
Παράλληλα, τεχνικοί της εταιρείας, που επέβαιναν στο τρένο, κατέβαλλαν προσπάθεια να επαναφέρουν το βαγόνι εντός των ραγών και κατόπιν ελέγχου και αξιολόγησης της κατάστασης θα συνεχίσει το δρομολόγιο, κενό επιβατών, για Άνω Λεχώνια. Τα δρομολόγια του τρένου του Πηλίου θα ανασταλούν μέχρι νεωτέρας. Η Hellenic train θα ενημερώσει το επιβατικό κοινό σχετικά με τον χρόνο επανέναρξης των εν λόγω δρομολογίων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.