Ελλαδα

Κύκλωμα μαστροπείας στην Αθήνα: Πλήρωναν τις ανήλικες και με ναρκωτικά - Εγκέφαλος η 25χρονη

Η καταγγελία που αποκάλυψε τη δράση των «τεσσάρων»

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα ξαπλωμένη σε κρεβάτι με το πρόσωπό της γυρισμένο από την αντίθεση πλευρά από εκείνη που βρίσκεται ο φακός
Κύκλωμα μαστροπείας στην Αθήνα: Πληρωμή με ναρκωτικά © Unsplash / Annie Spratt

Κύκλωμα μαστροπείας στην Αθήνα: Πληρωμή με ναρκωτικά - Η καταγγελία που αποκάλυψε τη δράση των «τεσσάρων»

Από 200 έως 400 ευρώ ή ακόμη και με μικροπροσότητες κοκαΐνης πλήρωναν οι «πελάτες» τους βιασμούς επτά ανήλικων κοριτσιών στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο φως για το κύκλωμα μαστροπείας που εντόπισαν οι αρχές

Κύκλωμα μαστροπείας στην Αθήνα: Πληρωμή και με ναρκωτικά - Εγκέφαλος η 25χρονη

Τα ανήλικα κορίτσια - που είναι άνω των 14 ετών - είχε εντοπίσει μία 25χρονη, η οποία αφού κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, τους έταζε καλό μεροκάματο από τις ερωτικές συνευρέσεις με πελάτες που η ίδια θα τους έβρισκε. Εδώ και αρκετό καιρό, η 25χρονη έκλεινε τα ραντεβού το ένα πίσω από το άλλο για τις επτά ανήλικες, ενώ στο κύκλωμα φέρεται να συμμετείχαν δύο ακόμη άντρες αλλά και μία νεαρή κοπέλα. Οι άντρες είχαν τον ρόλο να μεταφέρουν τα κορίτσια στα ραντεβού των βιασμών, ενώ η 21 ετών κοπέλα είχε βοηθητικό ρόλο στην ομάδα.

Η καταγγελία που οδήγησε στο κύκλωμα μαστροπείας που εξέδιδε ανήλικες

Οι έρευνες των αστυνομικών ξεκίνησαν μετά την καταγγελία που έκανε στο τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής η αδερφή μιας εκ των επτά ανήλικων κοριτσιών, σύμφωνα με την οποία είχε εντοπίσει στο κινητό της αδερφής της μηνύματα ερωτικού περιεχομένου καθώς και άλλα μηνύματα που επιβεβαίωναν τα ερωτικά ραντεβού με τους αγνώστους σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Οι αστυνομικοί επί ημέρες παρακολουθούσαν τη συμμορία και μόλις ενημέρωσαν την εισαγγελία Αθηνών για τα στοιχεία που έχουν προκύψει, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος των τεσσάρων ατόμων τα οποία και εκτελέστηκαν χθες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Προς το παρόν τα ραντεβού φέρονται να είναι δεκάδες, οι αστυνομικοί ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να προσδιορίσουν τον ακριβή αριθμό και αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων των εγκληματολογικών εργαστηρίων στα κινητά και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίστηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων προκειμένου να έχουν σαφή εικόνα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το κύκλωμα μαστροπείας που δρούσε στην Αθήνα

Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της αναφέρει: 

Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης εξώθησης στην πορνεία ανήλικων κοριτσιών σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχεδιάστηκε και συντονίστηκε με άρτιο και μεθοδικό τρόπο ευρεία αστυνομική επιχείρηση κατά το διήμερο 17 έως 18 Μαρτίου 2024 σε Βύρωνα, Αιγάλεω και πλατείες Αττικής και Ομονοίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων τέσσερις ημεδαποί (25χρονη, 25χρονος, 54χρονος και 21χρονη) για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Η 25χρονη συνελήφθη επιπρόσθετα και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών βάσει του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της.

Ειδικότερα, η 25χρονη από το καλοκαίρι του 2023 στρατολόγησε επτά ανήλικα κορίτσια που είχαν συμπληρώσει τα 14 έτη, αφού προηγουμένως είχε αναπτύξει φιλική σχέση μαζί τους, διευκολύνοντας στην πραγματοποίηση συναντήσεων με πελάτες, με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευση τους σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις συναντήσεις η 25χρονη λάμβανε μέρος των χρημάτων και πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα σημεία συνάντησης. Ακόμη, σε κάποιες περιπτώσεις αντί χρημάτων προμήθευε το θύματα με ναρκωτικές ουσίες.

Ο 25χρονος και 54χρονος υποστήριζαν τη μεταφορά και παράδοση των κοριτσιών στα ξενοδοχεία με τη χρήση των οχημάτων τους. Η 21χρονη προήγαγε στη γενετήσια εκμετάλλευση μία εκ των ανήλικων κοριτσιών, έχοντας λάβει μέρος των χρημάτων. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και μικοποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική και μετέπειτα στην ανακριτική αρχή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ