Ελλαδα

Συνελήφθη αστυνομικός για μαστροπεία - Συμμετείχε σε κύκλωμα που εξέδιδε γυναίκες

Ο ρόλος του ως «μεταφορέα» σε ξενοδοχείο στη Μεταμόρφωση

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΛ.ΑΣ.: Αστυνομικός συνελήφθη για μαστροπεία - Συμμετείχε σε οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας και γενετήσιας εκμετάλλευσης γυναικών.
Ως μεταφορέας σε κύκλωμα που εξέδιδε γυναίκες εργαζόταν αστυνομικός © Aris Oikonomou/SOOC

ΕΛ.ΑΣ.: Αστυνομικός συνελήφθη για μαστροπεία - Συμμετείχε σε οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας και γενετήσιας εκμετάλλευσης γυναικών

Ως μεταφορέας σε κύκλωμα που εξέδιδε γυναίκες σε ενδιαφερόμενους πελάτες, εργαζόταν τον τελευταίο έναν χρόνο ένας αστυνομικός της Ασφάλειας Πειραιά, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Πρόκειται για αστυνομικό που υπηρετεί στην Ασφάλεια Πειραιά και είναι παντρεμένος με αλλοδαπή γυναίκα από τη Ρωσία. Οι πληροφορίες για τη δράση του είχαν περιέλθει τον τελευταίο καιρό στους «αδιάφθορους» οι οποίοι τον έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Σύλληψη αστυνομικού για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση

Μετά τη σύλληψή του, ο αστυνομικός μιλώντας στους συναδέλφους του υποστήριξε πως τον τελευταίο χρόνο, εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών, ήρθε σε επαφή με μέλη του κυκλώματος τα οποία του ζήτησαν να μεταφέρει τις ιερόδουλες σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο της Μεταμόρφωσης.

Για κάθε μεταφορά ο ίδιος πληρωνόταν 20-30 ευρώ, δίχως να έχει άλλη εμπλοκή στην υπόθεση.

Μάλιστα το ότι μιλά ρωσικά συνέβαλε στο να τον επιλέξει το κύκλωμα, πέρα από το γεγονός ότι ήταν εν ενεργεία αστυνομικός και συνεπώς θα μπορούσε να αποφεύγει τυχόν μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών, ενώ αναμένεται να τεθεί και σε διαθεσιμότητα.

Η δράση του διερευνάται από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος εκμετάλλευσης γυναικών.

Σύλληψη αστυνομικού - Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Ανακοίνωση εκδόθηκε από του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την υπόθεση. Αναλυτικά:

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη αστυνομικός για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αστυνομικός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο ανωτέρω αστυνομικός συμμετείχε σε οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας και γενετήσιας εκμετάλλευσης γυναικών.

Ακολούθησε ανάλυση και αξιολόγηση πληροφοριακών δεδομένων και με χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και ακινητοποιήθηκε, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες, -4- οχήματα, γραφείο επιχείρησης ενοικιάσεων αυτοκινήτων, καθώς και στην κατοχή του συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -2- κινητά τηλέφωνα,
  • το χρηματικό ποσό των -3.035- ευρώ,
  • -12- φυσίγγια διαμετρήματος 5,56 mm,
  • -7- φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες και
  • σιδερογροθιά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ