Ελλαδα

Επιμένει στην αθωότητά του ο σύντροφος της 41χρονης εγκύου - Τι υποστηρίζει ο 34χρονος φίλος του

Στον εισαγγελέα σήμερα οι δράστες της γυναικοκτονίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H 41χρονη έγκυος με τον σύντροφό της, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης της άγριας δολοφονίας της
H 41χρονη έγκυος με τον σύντροφό της, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης της άγριας δολοφονίας της © Facebook

41χρονη έγκυος - Δολοφονία: Τι υποστηρίζουν ο 39χρονος σύντροφος της και ο 34χρονος φίλος του

Η άγρια δολοφονία της 41χρονης εγκύου συγκλονίζει όχι μόνο τη Θεσσαλονίκη, όπου διαπράχθηκε το έγκλημα, αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Σήμερα Τετάρτη (10.1) ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες, θα μεταφερθούν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Η εισαγγελέας ήδη άσκησε ποινική δίωξη στους δύο κατηγορούμενους για τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης και ληστεία καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία -όλα κατά συναυτουργία- και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή. Ο 39χρονος φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς είχε πάρει ένα «βαρύ υπνωτικό χάπι» για να κοιμηθεί και μόλις ξύπνησε το πρωί η Γεωργία δεν ήταν στο σπίτι. Μάλιστα, ρίχνει τις ευθύνες στον φίλο του, ο οποίος μαζί με άγνωστο συνεργό του, όπως ισχυρίζεται, δολοφόνησαν τη Γεωργία ενώ ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε τίποτα.

H 41χρονη έγκυος και η πόρτα του σπιτιού όπου δολοφονήθηκε
H 41χρονη έγκυος και η πόρτα του σπιτιού όπου δολοφονήθηκε © ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

41χρονη έγκυος - Τι δηλώνει ο δικηγόρος του συντρόφου της

Κάθε κατηγορία αρνείται ο 39χρονος σύντροφος της 41χρονης εγκύου, ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με τον 34χρονο φίλο του, σκότωσαν και μετέφεραν σε δασώδη περιοχή της Χαλκιδικής το πτώμα της γυναίκας. 

«Δευτέρα βράδυ φέρεται να είχε τελεστεί η πράξη, Τετάρτη πρωί υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού από τη Γεωργία για να προχωρήσει σε έκτρωση και να διακόψει την κύησή της», είπε ο Όθων Παπαδόπουλος στο Mega το απόγευμα της Τρίτης (9.1). Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι η 41χρονη είχε κανονίσει να κάνει έκτρωση μετά από πιέσεις της οικογένειάς της, ενώ ο σύντροφός της δεν ήθελε, γιατί επιθυμούσε «να αποκτήσει παιδιά και οικογένεια». Ο 39χρονος κατηγορούμενος έχει άλλα δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο του. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο σύντροφος της 41χρονης Γεωργίας ισχυρίζεται ότι τη δολοφονία διέπραξε ο 34χρονος. «Την έκανε προφανέστατα ο άλλος, ο οποίος δίνει και όλες τις πληροφορίες πολύ αναλυτικά, και λέει πράγματα που μόνον ο δράστης θα μπορούσε να γνώριζε». 

Τι υποστηρίζει ο 34χρονος για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου

Από την πλευρά του, ο 34χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν συμμετείχε στη δολοφονία, αλλά δέχτηκε να σκηνοθετήσουν ληστεία σε βάρος της, αφού θα έπαιρνε μερίδιο από τα χρήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 39χρονος του είχε πει πως σκοπός ήταν να ακινητοποιήσουν τη Γεωργία ώστε να μεταβούν ανενόχλητοι στο πατρικό της σπίτι και να κλέψουν οικονομίες ύψους 7.000 με 8.000 ευρώ από τους γονείς της.

Και οι δύο κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν τη 41χρονη γυναίκα, αλλά να τη ληστέψουν. Κατά την ακινητοποίησή της ο σύντροφός της τη σκότωσε, σύμφωνα με τον φίλο του. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cya7i1fsn58p)

Διαβάστε περισσότερα για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ