Ελλαδα

Ο σύντροφος της 41χρονης εγκύου και ο φίλος του οι δράστες του εγκλήματος - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Τη σκότωσαν στο σπίτι του 39χρονου και πέταξαν το πτώμα στη Χαλκιδική

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H δολοφονημένη Γεωργία Μουράτη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου, μετά την ταυτοποίηση των δραστών © Facebook

Δολοφονία 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους δράστες - Πώς έδρασαν

Ο σύντροφος της 41χρονης εγκύου και ο φίλος του ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. ως δράστες της δολοφονίας της γυναίκας. Τα ίχνη της 41χρονης είχαν χαθεί από την Πρωτοχρονιά, ωστόσο, μόλις εχθές (8.1) αποκαλύφθηκε το έγκλημα, όταν «έσπασε» ο φίλος του 39χρονου συντρόφου της και ομολόγησε τη δολοφονία της. Ο 34χρονος υπέδειξε το σημείο όπου μετέφεραν το πτώμα της γυναίκας, σκηνοθετώντας, παράλληλα, την υποτιθέμενη εξαφάνισή της. 

H 41χρονη Γεωργία Μουράτη εντοπίστηκε δολοφονημένη σε περιοχή της Χαλκιδικής
H 41χρονη Γεωργία Μουράτη εντοπίστηκε δολοφονημένη σε περιοχή της Χαλκιδικής © Facebook

Δολοφονία 41χρονης εγκύου: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι ο 39χρονος και ο 34χρονος φίλος του επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο στην 41χρονη την Πρωτοχρονιά μέσα στο σπίτι του συντρόφου της στην περιοχή της Καλαμαριάς, αφού την ακινητοποίησαν. Οι δύο δράστες αφαίρεσαν από τη γυναίκα χρηματικό ποσό και μετέφεραν τη σορό της με το αυτοκίνητο σε δύσβατη περιοχή. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από την επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα στην περιοχή της Καλαμαριάς, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Ακόμα προστίθεται:

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 39 (σύντροφος της 41χρονης) και 34 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης και ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 01-01-2024 σε διαμέρισμα του συντρόφου της 41χρονης που βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς, οι ανωτέρω της επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο, αφού προηγουμένως την ακινητοποίησαν, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν τη σορό της με αυτοκίνητο σε δύσβατη δασική περιοχή όπου εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες (08-01-2024), από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς. Επιπλέον προέκυψε ότι αφαίρεσαν από τη γυναίκα, χρηματικό ποσό.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Πώς οι αρχές έφτασαν στη σορό της 41χρονης εγκύου

Η σορός της 41χρονης εγκύου βρέθηκε σε δασώδη έκταση ανάμεσα στη Νέα Τρίγλια και τη Γαλάτιστα στη Χαλκιδική. Από την πρώτη στιγμή που οι Αρχές είχαν τις πληροφορίες για το συμβάν, βρέθηκαν στο σημείο που οι δύο άνδρες φέρεται να πέταξαν νεκρή τη Γεωργία Μουράτη.  Ο φίλος του 39χρονου υπέδειξε ένα απόμερο σημείο στη Χαλκιδική, όπου έριξαν το άψυχο σώμα της γυναίκας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σύντροφος δολοφόνησε τη 41χρονη και του ζήτησε να εξαφανίσουν το πτώμα της, μεταφέροντάς το με το αυτοκίνητο μέσα σε ένα μπαούλο.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πτώμα της γυναίκας φέρει μαχαιριές στο στήθος και τον λαιμό. 

Γνώριμος των αρχών ο σύντροφος της 41χρονης εγκύου και ο φίλος του 

Ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας Μουράτη είναι γνώριμος των αστυνομικών αρχών, καθώς τις είχε απασχολήσει και στο παρελθόν. Γνωστός στην ΕΛ.ΑΣ. είναι, όμως, και ο φίλος του. Ο σύντροφος της 41χρονης εγκύου έχει επίσης καταδικαστεί για τον πολύ σοβαρό ξυλοδαρμό της αδερφής του. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, 2 – 3 χρόνια πριν, ξυλοκόπησε κατ’ εξακολούθηση την αδερφή του και μάλιστα η γυναίκα νοσηλεύτηκε με κακώσεις στο κεφάλι και το σώμα. Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, όλα έγιναν επειδή σταμάτησε να του δίνει χρήματα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy9x81ftmzrl)

Τι υποστήριξε ο 39χρονος για την εξαφάνιση της 41χρονης Γεωργίας

Ο 39χρονος ισχυρίστηκε πως η γυναίκα τού έστειλε μήνυμα αποχωρώντας από το σπίτι που διέμεναν στη Θεσσαλονίκη, λέγοντάς του ότι πήρε μαζί της 5.000 ευρώ από το κοινό τους ταμείο και ότι με την επιστροφή της θα του εξηγούσε το γιατί. Πρόκειται για μήνυμα που οι αρχές πιστεύουν ότι δεν εστάλη από την ίδια. 

Μετά την αστυνομική έρευνα που έγινε στο σπίτι του, κατήγγειλε ότι αυτό παραβιάστηκε. Σύμφωνα με την καταγγελία του, όταν το προηγούμενο 24ωρο επέστρεψε στο σπίτι (παρουσία δικηγόρου και δύο αστυνομικών) για να πάρει κάποια πράγματα, που ενδεχομένως να συνδέονται με την έρευνα, διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή, το ίδιο και οι μπαλκονόπορτες, ενώ έλειπαν κάποια αντικείμενα και άλλα είχαν αλλάξει θέση. Ο 39χρονος υποστήριζε ότι η γυναίκα εξαφανίστηκε στις 2 Ιανουαρίου, ενώ οι συγγενείς της την είχαν χάσει από την προηγουμένη, από την Πρωτοχρονιά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy9ac01jc4m1)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ