Ελλαδα

Από σήμερα η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους άνεργους

Στις 21 Δεκεμβρίου στους συνταξιούχους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι Δώρο Χριστουγέννων δικαιούστε - Πότε πληρώνεται και πώς υπολογίζεται
Τι Δώρο Χριστουγέννων δικαιούστε - Πότε πληρώνεται και πώς υπολογίζεται © Unsplash

Δώρο Χριστουγέννων 2023: Από σήμερα η καταβολή σε ανέργους - Στις 21 Δεκεμβρίου στους συνταξιούχους

Από σήμερα, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ξεκινάει η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων για τους άνεργους. Να σημειωθεί πως ως τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν καταβληθεί όλα τα έκτακτα επιδόματα.

Συγκεκριμένα, πρώτα καταβάλλεται το Δώρο στους ανέργους, οι οποίοι θα το λάβουν μαζί με το τακτικό επίδομα ανεργίας. Το ποσό φτάνει στα 479 ευρώ για τον άγαμο, προσαυξάνεται αν υπάρχουν ανήλικα παιδιά, εφόσον βεβαίως υπάρχει εγγεγραμμένη ανεργία για όλη την περίοδο από τον Μάιο μέχρι και τον Δεκέμβριο, όπως προβλέπει ο νόμος. Ο αρμόδιος φορέας αναφέρει πως θα καταβληθούν συνολικά 160 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 346.000 δικαιούχους.

Όσον αφορά τους συνταξιούχους, οι ημερομηνίες «κλειδιά» είναι η 21η και η 22η Δεκεμβρίου, καθώς μαζί με την σύνταξη του Ιανουαρίου θα φανεί και η αύξηση σε ποσοστό 3%, η οποία θα ισχύσει για όλο το 2024.

Να σημειωθεί πως το επίδομα ύψους 100-200 ευρώ είναι μια εφάπαξ ενίσχυση η οποία θα δοθεί στις 21 Δεκεμβρίου σε όσους έχουν την λεγόμενη προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ. Σε όσους δεν έχουν προσωπική διαφορά και είναι ταυτόχρονα χαμηλοσυνταξιούχοι, θα καταβληθεί οικονομική ενίσχυση εφάπαξ 150 ευρώ.

Τις ίδιες ημερομηνίες θα καταβληθούν και οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις. Συνεπώς, εκτός από τα 150 ευρώ των χαμηλοσυνταξιούχων, είναι και η 1,5 επιπλέον δόση επιδόματος που θα πάρουν οι δικαιούχοι του επιδόματος τέκνων, στο επιπλέον 50% που θα καταβληθεί με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και η εφάπαξ ενίσχυση των 200 ευρώ για όσους ανήκουν στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ