- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών - Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος ανέφερε από τους δικαστικούς αντιπροσώπους 15.407 εκλογικών τμημάτων επί συνόλου 22.722 έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 2.133.672 ψηφοφόροι.
Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος έως τις 14:30 ψήφισαν 2.133.692 ψηφοφόροι με τη συμμετοχή στα αντίστοιχα εκλογικά τμήματα να είναι στο 32,1%.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους 15.407 εκλογικών τμημάτων επί συνόλου 22.722 (67%), έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 2.133.672 ψηφοφόροι.
Τα ποσοστά συμμετοχής ανά περιφέρεια είναι τα εξής
- Ανατολική Μακεδονία - Θράκη 33,67%,
- Κεντρική Μακεδονία 33,3%,
- Δυτική Μακεδονία 30,7%,
- Ήπειρος 36,4%,
- Θεσσαλία 36,6%,
- Ιόνια Νησιά 29,8%%,
- Δυτική Ελλάδα 35,1%,
- Στερεά Ελλάδα 38,2%,
- Αττική 27,3%,
- Πελοπόννησος 32%,
- Βόρειο Αιγαίο 28,8%,
- Νότιο Αιγαίο 34,4% και
- Κρήτη 36,7%.
Ειδικά για την περιφέρεια Θεσσαλίας που δοκιμάστηκε πρόσφατα από πλημμύρες τα ποσοστά συμμετοχής στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας είναι 38,2%, στη Λάρισα 36,8%, στη Μαγνησία 34,1%, Σποράδες 39,2% και 37,5%.
Ο κ. Λιβάνιος εκτίμησε ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα η συμμετοχή πιθανόν να είναι ελαφρώς χαμηλότερη σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.
Η τρίτη και τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών για τα ποσοστά συμμετοχής θα είναι μετά τις 17:30.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια ευκαιρία να προσφέρεις, δύο τρόποι να βοηθήσεις: Αιμοδοσία και εγγραφή νέων δοτών μυελού των οστών
Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεν είχε δίπλωμα και οδηγούσε μεθυσμένος ανασφάλιστο και χωρίς πινακίδες αυτοκίνητο
Για ποιο είδος φιδιού πρόκειται
Τα ευρήματα που «καίνε» τον κατηγορούμενο
Σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή
Το σκάφος παρουσίασε εισροή υδάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Ο ίδιος συνεχίζει να αρνείται κάθε ανάμειξη
Έως τις 19 Ιουνίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων – Στις 15 Ιουνίου ολοκληρώνονται οι εξετάσεις στα γυμνάσια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.