Ελλαδα

Περαστικοί ακινητοποίησαν τον δράστη ληστείας σε κοσμηματοπωλείο

Συνελήφθη κατά τη διαφυγή του ο 42χρονος - Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη επ' αυτοφώρω 42χρονος για ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο - Ακινητοποιήθηκε από περαστικούς στην οδό Βενιζέλου.
Πολίτες ακινητοποίησαν τον δράστη ληστείας κοσμηματοπωλείου στη Θεσσαλονίκη © ΕΡΤ/screen shot

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη επ' αυτοφώρω 42χρονος για ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο - Ακινητοποιήθηκε από περαστικούς στην οδό Βενιζέλου.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τη σύλληψη 42χρονου άνδρα που λήστεψε χρυσοχοείο στην οδό Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, με την απειλή όπλου ο δράστης, κατάφερε να αρπάξει από τα συρτάρια της επιχείρησης κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας 8.000 ευρώ.

Κατά τη διαφυγή του, ο 42χρονος έγινε αντιληπτός από περαστικούς, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν άμεσα. Στη συνέχεια ενημέρωσαν την αστυνομία, η οποία προχώρησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψή του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό:

Συνελήφθη επ' αυτοφώρω 42χρονος, για ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο του κέντρου πόλης, από αστυνομικούς ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι ο δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε κοσμηματοπωλείο που στεγάζεται σε πολυκατοικία του κέντρου της Θεσσαλονίκης και με απειλή όπλου αφαίρεσε από συρτάρια της επιχείρησης, χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας περίπου 8.000 περίπου ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των ιδιοκτητών.

Κατά τη διαφυγή του, ο ιδιοκτήτης, με τη βοήθεια παρευρισκομένων, τον ακινητοποίησαν, για να συλληφθεί από αστυνομικούς που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvqyjp08zxpd)

Σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, σακίδιο πλάτης που περιείχε τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά, μάσκα μεταμφίεσης και κράνος που χρησιμοποίησε για να καλύψει το πρόσωπό του κατά τη ληστεία, πιστόλι με γεμιστήρα που έφερε έξι φυσίγγια, μεταλλική λάμα και κατσαβίδι.

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε δίκυκλο που χρησιμοποίησε για την προσέγγιση του στόχου του, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή σε προγενέστερο χρόνο.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν ρολόγια χειρός, η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται.

Τα αφαιρεθέντα κοσμήματα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, ενώ το δίκυκλο, μετά τον έλεγχό του από συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, θα αποδοθεί στο νόμιμο κάτοχό του.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος του αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ