Ελλαδα

Παρέμβαση εισαγγελέα για την πρόσβαση σε παραλίες σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο

Μετά από καταγγελίες πολιτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ομπρέλα και ξαπλώστρες μαζεμένα σε παραλία
© Unsplash / Ty Finck

Παραλίες: Παρέμβαση εισαγγελέα σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο για την ελεύθερη πρόσβαση

Παρέμβαση εισαγγελέα υπήρξε για παραλίες σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο μετά από καταγγελίες για το ζήτημα της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στην παραλία.

Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή για διεξαγωγή ελέγχου από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες από την Εισαγγελία Βόλου σχετικά με την κατάληψη παραλιών στις Βόρειες Σποράδες από επιχειρηματικές εγκαταστάσεις - είτε πρόκειται για τοποθέτηση καθισμάτων είτε για μονιμότερες κατασκευές - μετά από έντονες διαμαρτυρίες σχετικά με το ζήτημα της ελεύθερης πρόσβασης στις ακτές.

Όπως αναφέρει το thenewspaper.gr, στόχος της ενέργειας είναι να εντοπιστούν οι πιθανοί παραβάτες που έχουν επεκτείνει τις εγκαταστάσεις τους εκτός των μισθωμένων ορίων, καταπατώντας δημόσιο χώρο και παρεμποδίζοντας την πρόσβαση στους πολίτες που επισκέπτονται την παραλία και δεν επιθυμούν τις υπηρεσίες τους ως «μονόδρομο» για λίγο χώρο στην ακτή. Τη διαδικασία ελέγχου θα αναλάβουν τα τοπικά αστυνομικά τμήματα των νησιών της Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, ενώ αναμένεται να διερευνηθεί αν τηρούνται οι νόμιμες άδειες χρήσης του αιγιαλού από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ακτογραμμή.

Την ίδια ώρα, θα εξεταστεί η περίπτωση επιχειρηματιών που συνεχίζουν τη λειτουργία των εγκαταστάσεών τους παρά τις ήδη επιβεβλημένες κυρώσεις για παλιότερες παραβάσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ