- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
L' Echo: «Λερναία Ύδρα» η ελληνική οικονομία - Τουρίστες και επενδυτές «ψηφίζουν» Ελλάδα
Το δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας για τον ελληνικό τουρισμό
L' Echo:«Οι τουρίστες στοιχηματίζουν στην Ελλάδα, οι επενδυτές επίσης»
«Οι τουρίστες στοιχηματίζουν στην Ελλάδα, οι επενδυτές επίσης», είναι ο τίτλος άρθρου της βελγικής εφημερίδα L'Echo. Όπως επισημαίνεται, «παρά τις πυρκαγιές, η ελληνική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει».
Tο άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «H ελληνική οικονομία φαίνεται τόσο ανθεκτική όσο η Λερναία Ύδρα. Όσα κεφάλια κι αν κόπηκαν από αυτό το γνωστό θηρίο της ελληνικής μυθολογίας, πάντα κατέληγαν να ξαναμεγαλώνουν. Ομοίως, η Ελλάδα έχει ανακτήσει τα τελευταία χρόνια πολλά από αυτά που είχε χάσει κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους στις αρχές της δεκαετίας του 2010, κάτι το οποίο ανοίγει όλο και περισσότερο τις ορέξεις των επενδυτών».
Σημειώνει, επίσης, ότι το έλλειμμα του ελληνικού προϋπολογισμού εκτινάχθηκε σε περισσότερο από 13% πριν από δέκα χρόνια. Πέρυσι, ήταν μόνο 2,3%, παρά τη βοήθεια που χορηγήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και παράλληλα σε σχέση με την ανάπτυξη, υπογραμμίζει ότι «ενώ η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά περισσότερο από 9% το 2011 και στη συνέχεια συνέχισε να μειώνεται, σημείωσε ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 6% τα τελευταία δύο χρόνια».
Ο τουρισμός έφερε την ανάκαμψη - Σύντομα η επενδυτική βαθμίδα
Η Εcho δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό, επισημαίνοντας ότι «τον Μάιο τα έσοδα του ελληνικού τουρισμού έφτασαν το 1,75 δισ. ευρώ, έναντι 1,4 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε στα τέλη Ιουλίου η Τράπεζα της Ελλάδος».
Επιπροσθέτως, τονίζεται ότι η οικονομική ανάκαμψη που γνώρισε η Ελλάδα είναι τέτοια που οι οίκοι αξιολόγησης θα μπορούσαν σύντομα να επαναφέρουν τη χώρα σε επενδυτική βαθμίδα.
«Το μόνο που θα χρειαζόταν γι' αυτό είναι οι οίκοι Fitch και S&P να αυξήσουν κατά μία βαθμίδα την αξιολόγηση που αποδίδουν στο ελληνικό κράτος. Οι βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, που εδραίωσαν τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην ηγεσία της χώρας, προσδίδουν πολιτική σταθερότητα που θα μπορούσε να ενθαρρύνει αυτούς τους οίκους χρηματοοικονομικής αξιολόγησης να προβούν σε αυτήν την επαναξιολόγηση. Ο αρχηγός του κράτους υπόσχεται να συνεχίσει να πραγματοποιεί μεταρρυθμίσεις ευνοϊκές για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας» αναφέρει η εφημερίδα.
Τέλος, σημειώνει ότι «μένει να ελπίζουμε, για την ελληνική οικονομία, ότι οι βίαιες πυρκαγιές που πλήττουν αυτή τη στιγμή τη χώρα και το κλείσιμο ορισμένων εμβληματικών τουριστικών τοποθεσιών λόγω υπερβολικής ζέστης δεν θα εμποδίσουν την ανάκαμψή της».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δεισιδαιμονία γύρω από τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σχετικά πρόσφατη στη δυτική κουλτούρα
Δρομολόγια μέχρι το ΣΕΦ ή την Αγία Τριάδα Πειραιά σε συγκεκριμένες ώρες λόγω κατεδαφίσεων και αγώνα δρόμου
Η άνοδος των καυσίμων λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων πιέζει τα εισιτήρια, με όλα τα σενάρια ανοικτά
Το ιστορικό του έργου και οι δύο βλάβες του αγωγού - Το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόσιμο νερό
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Καλλιτέχνες και φίλοι βρέθηκαν στο Κοιμητήριο Βούλας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ισχύει για πτήσεις προς το Τελ Αβίβ
Ποιες περιοχές θα αφορούν
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρακτική που διχάζει
Πότε γράφτηκε ο Ακάθιστος Ύμνος
Ο αθλητισμός, οι σπουδές στο Παρίσι και η λαμπρή πορεία στον κινηματογράφο
Τα δυσάρεστα γεγονότα που συνδέθηκαν με την Παρασκευή και ο φόβος για τον αριθμό 13
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.