Ελλαδα

Ο καπνός από τη φωτιά στον Κουβαρά έφτασε σχεδόν στα Κύθηρα

Δείτε τις φωτογραφίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στον Κουβαρά: Ο καπνός έφτασε σχεδόν στα Κύθηρα
© Facebook

Φωτιά στον Κουβαρά: Ο καπνός έφτασε σχεδόν στα Κύθηρα - Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

«Ο καπνός από τη φωτιά της Αττικής έφτασε σχεδόν στα Κύθηρα». Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων με ανάρτησή του στα social media ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας στον Κουβαρά Αττικής.

Όπως εξηγεί στην ανάρτησή του «οι ριπές των Βόρειων / Βορειοανατολικών ανέμων στην Αττική φτάνουν τα 55 km/h, δηλαδή τα 7-8 μποφόρ. Μετά τις 8-9 το βράδυ θα εξασθενήσουν αρκετά αλλά δεν θα επικρατήσει νηνεμία.

Θα πνέουν μέσα στη νύχτα με εντάσεις στα 3-5 μποφόρ και από την ίδια κατεύθυνση».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, οι άνεμοι «από αύριο το πρωί και πάλι θα ενισχυθούν και καθόλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας (Τρίτη) θα πνέουν επίσης με μέση ένταση 6-7 μποφόρ και ριπές στα 8 (ίσως και τοπικά 9) μποφορ αντίστοιχα. Το έργο του κρατικού μηχανισμού δεν θα είναι εύκολο. Γιαυτό "φώναζα" τόσες μέρες από τα δελτία του MEGA».

Φωτιά στον Κουβαρά: Καίγονται σπίτια και αυτοκίνητα

Εκτός ελέγχου, πλέον, η φωτιά που ξεκίνησε στον Κουβαρά και εξαπλώθηκε προς Ανάβυσσο, Λαγονήσι και Σαρωνίδα.

Οι ισχυροί άνεμοι έχουν επεκτείνει το μέτωπο, με σπίτια στις περιοχές αυτές (Κουβαρά και Λαγονήσι), οι οποίες έχουν εκκενωθεί, να έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Σημειώνεται ότι τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής συνδράμει και η Αστυνομία, η οποία έστειλε ισχυρές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή. Αναλυτικά συνδράμουν 119 αστυνομικοί από ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ, περιπολικά της άμεσης δράσης, της τροχαίας, της τάξης και ασφάλειας καθώς και διμοιρίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ