Ελλαδα

Ποια η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα - Ολονύχτια μάχη, επιχειρούν ξανά τα εναέρια μέσα

Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς σε Δερβενοχώρια, Λαγονήσι και Λουτράκι

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση φωτιάς στον Κουβαρά Αττικής
© ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Φωτιά τώρα: Η κατάσταση σε Δερβενοχώρια, Πάνιο Όρος, Λουτράκι, Λαγονήσι - Ολονύχτια μάχη - Απογείωση για τα εναέρια μέσα

Ξεκίνησαν να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα στα τρία μέτωπα που ξέσπασαν χθες Δευτέρα (17.7) σε Δερβενοχώρια, Λαγονήσι και Λουτράκι. Συνολικά 21 αεροπλάνα και ελικόπτερα δίνουν μάχη με τον χρόνο ώστε να σβήσουν τα ενεργά μέτωπα προτού ξεκινήσουν εκ νέου οι άνεμοι, που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, περίπου στις εννέα το πρωί θα αυξηθούν από τα τρία μποφόρ που έπνεαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε έξι και τοπικά επτά μποφόρ.

Τα μέτωπα σε Λουτράκι και Λαγονήσι, παρουσιάζουν σημαντική ύφεση, όχι όμως και η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια που μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Φωτιά τώρα - Καταστρέφεται πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια

Το σοβαρότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καταγράφεται στα Δερβενοχώρια, όπου το μέτωπο με μήκος που ξεπερνά τα τρία χιλιόμετρα, μαίνεται ανεξέλεγκτο. Η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση και κινείται με φορά την Μάνδρα Αττικής, στο ύψος του νταμαριού του εργοστασίου «Τιτάν», δεν απειλείται αυτή τη στιγμή κατοικημένη περιοχή και με τα τωρινά δεδομένα δεν φαίνεται να κατευθύνεται προς την Πάρνηθα.

Χιλιάδες στρέμματα πυκνού πευκοδάσους έχουν παραδοθεί στις φλόγες χωρίς δυστυχώς οι πυροσβέστες να μπορούν να κάνουν κάτι ουσιώδες αφού δεν υπάρχουν δασικοί δρόμοι για να μπουν τα οχήματα και να στήσουν αντιπυρικές ζώνες για να ανακόψουν την πορεία του μετώπου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu4yxqsjdro1)

Φωτιά τώρα - Σε εξέλιξη ενεργό μέτωπο στο Πάνιο Όρος

Μικρή αναζωπύρωση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στη μια το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Πέτα, Κουβαρά, Σαρωνίδας και Λαγονησίου. Ενεργό μέτωπο υπάρχει αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην κορυφογραμμή του Πάνιου Όρους, με μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου, καίγοντας χαμηλή βλάστηση και χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στις 05.45 απογειώθηκαν τα εναέρια μέσα για να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης και η εικόνα που έχουν οι αξιωματικοί στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής είναι πως σύντομα, δεν θα υπάρχει ενεργό μέτωπο στην περιοχή. Η ανατολική Αττική υπέστη εκτεταμένες καταστροφές αφού από την φωτιά, καταστράφηκαν αρκετά σπίτια, αυτοκίνητα, γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ από τύχη, δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Η καταγραφή των ζημιών αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα όπου και θα αποκαλυφθεί η πραγματική κατάσταση των ζημιών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu4z0jpsmdw1)

Φωτιά τώρα - Σε ύφεση η φωτιά στην Κορινθία

Ικανοποιητική είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες το απόγευμα στο Λουτράκι Κορινθίας. Το μέτωπο έχει μειωθεί σημαντικά και οι πυροσβέστες προσπαθούν να το θέσουν υπό έλεγχο προτού κάνουν εκ νέου την εμφάνιση τους οι άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ για τους οποίους έχουν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι.

Έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο επιχειρούν τώρα στην περιοχή, αφού όπως και στην πυρκαγιά των Δερβενοχωρίων, δεν υπάρχει οδική πρόσβαση για να πλησιάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα. Η φωτιά έχει μειωθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να απειλείται έως και αυτή τη στιγμή κατοικημένη περιοχή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu4u2kaxpggx)

Όλες οι εξελίξεις »»» Φωτιά τώρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ