- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μύκονος: Δόθηκε εντολή επιβολής κύρωσης αναστολής άδειας λειτουργίας των επιχειρήσεων «NAMMOS»
«Λουκέτο» εντός της ημέρας (19/5) πρέπει να βάλουν οι επιχειρήσεις του Nammos στη Μύκονο, καθώς ανεστάλησαν οι άδειες λειτουργίας τους λόγω αυθαίρετων κατασκευών.
Συγκεκριμένα, χτες ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ευθύμιος Μπακογιάννης, έδωσε «τελεσίγραφο» 24 ωρών για την επιβολή κύρωσης αναστολής άδειας λειτουργίας των επιχειρήσεων «NAMMOS VILLAGE PROPERTY MANAGEMENT Α.Ε.», «NAMMOS WORLD ΙΚΕ», «MYCRE INVESTMENT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ», «ΝΑΜΜΟS RESTAURANT BY THE SEA A.Ε.» στην περιοχή «Ψαρρού» της Μυκόνου, κατ΄εφαρμογή των κυρώσεων της παρ. 1 του άρθρου 271Α του ν. 5037/2023, για αυθαίρετες κατασκευές.
Η εντολή απευθύνεται προς τις αρμόδιες αρχές (Δήμο, Περιφέρεια, Αστυνομία, υπουργεία Τουρισμού, Εσωτερικών και Οικονομικών) με κοινοποίηση στον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου κ.Τσορμπατζόγλου.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αναστολή της άδειας/των αδειών λειτουργίας αφορά στο σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων που ασκούνται στην περιοχή όπου έχουν εντοπιστεί οι αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης είτε αυτές υφίστανται κατά τον χρόνο εντοπισμού των αυθαιρεσιών είτε εκκινήσουν/γνωστοποιήσουν τη λειτουργία τους στην ίδια περιοχή μεταγενέστερα.
Μπουλντόζες στη Μύκονο
Εξάλλου, χτες ξεκίνησε η πρώτη κατεδάφιση αυθαιρέτου κτίσματος 20 τ.μ. στην παραλία Μερσίνη του «νησιού των ανέμων».
Έπειτα από σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για την απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών στην Μύκονο, ύστερα από ελέγχους των υπαλλήλων της πολεοδομίας, άρχισε χτες η επιχείρηση κατεδάφισης με τη συμμετοχή ομάδας 30 ατόμων και μπουλντοζών.
Το ασυνήθιστο στην υπόθεση είναι ότι ιδιωτική εταιρεία ανέλαβε όλα τα έξοδα κατεδάφισης (για τα μηχανήματα, τους χειριστές, τους εργάτες κτλ).
Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε προσφύγει στο παρελθόν στην δικαιοσύνη για την κατεδάφιση του παράνομου κτίσματος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι πότε θα μείνει σε ισχύ
Νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη
Νέα πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και των κατοικιδίων τους από το Ντουμπάι
Ο χολιγουντιανός σταρ παραμένει στην Ελλάδα
Μάρτης... γδάρτης με βροχές και κρύο
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε το πρωί σε βραχώδη περιοχή κοντά στη Λίνδο
Χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή
«Χειρόφρενο» σε κεντρικούς δρόμους - Όλες οι διαδρομές και οι ρυθμίσεις της Τροχαίας
Διατηρείται η καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με θερμοκρασίες έως 19 βαθμούς
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και εθελοντικές ομάδες
Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Ανδρέα Παπανδρέου
Πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι για την επιστροφή;
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ δίνουν μάχη με τις φλόγες
Η Maran Tankers επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνικό τάνκερ - Το πλήρωμα είναι ασφαλές
Ξεκινούν εργασίες για 5G και αλλαγή σιδηροτροχιών - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.