Ελλαδα

Εξάρθρωση κυκλώματος εκβιασμών και ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Συμμετείχαν μπράβοι και αστυνομικοί

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της αστυνομίας
© Menelaos Myrillas / SOOC

ΕΛΑΣ - Τμήμα Εκβιαστών: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση - Εμπλέκονται και αστυνομικοί - Τι περιλαμβάνει η δικογραφία

Αστυνομικοί, μπράβοι και άνθρωποι της νύχτας εμπλέκονται σε κύκλωμα που ασχολείτο με ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πλαστογραφίες, εκβιασμούς, διακίνηση ναρκωτικών και όπλων καθώς και άλλα σοβαρά αδικήματα που εξάρθρωσε το τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για πολυμελές κύκλωμα, τουλάχιστον 60 ατόμων, τα οποία περιλαμβάνονται σε δικογραφία που συνέταξε η συγκεκριμένη υπηρεσία της ΕΛΑΣ και έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Αθηνών, προκειμένου να εκδοθούν τα απαραίτητα εντάλματα σύλληψης. Μεταξύ των φερόμενων ως εμπλεκομένων, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι τουλάχιστον τρεις εν ενεργεία αστυνομικοί αλλά και άνθρωποι του υποκόσμου, οι οποίοι, όπως έχει διαπιστωθεί από την έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Εκβιαστών, αποκόμιζαν επί χρόνια τεράστια χρηματικά ποσά.

Οι πληροφορίες για τη δράση της σπείρας προήλθαν από πληροφοριοδότη, οι μαρτυρίες του οποίου πυροδότησαν τις έρευνες των αστυνομικών.

Μεταξύ των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχουν αποστείλει οι αστυνομικοί στην εισαγγελία για το οργανωμένο έγκλημα, είναι παρακολουθήσεις, καταγραφές τηλεφώνων, καταχωρημένες συναντήσεις και άλλα πειστήρια τα οποία βρίσκονται πλέον στα χέρια των δικαστικών αρχών. Είναι πλέον θέμα του αρμόδιου εισαγγελέα για την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης, κάτι που πιθανόν να συμβεί ακόμη και εντός της ημέρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ