Ελλαδα

Βέροια: «Η μητέρα δεν πήγε σε ρεβεγιόν, αλλά απομονώθηκε σε σπηλιά», λέει ο δικηγόρος της 29χρονης

Η κατηγορούμενη φέρεται να μην έχει συνειδητοποιήσει τις πράξεις της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βέροια: Το σημείο όπου βρέθηκε το νεκρό βρέφος στον Αλιάκμονα
© veriotis.gr

Βέροια - Αλιάκμονας: Οι δηλώσεις του δικηγόρου της 29χρονης μητέρας και η μαρτυρία του οδηγού ταξί για την κατάστασή της μετά το έγκλημα

Ο δικηγόρος της 29χρονης μητέρας, που πέταξε στο φράγμα του Αλιάκμονα το 11 μηνών παιδί της, διαψεύδει ότι η κατηγορούμενη μετά την πράξη της πήγε σε ρεβεγιόν και υποστηρίζει ότι η πελάτισσά του απομονώθηκε σε χώρο που μοιάζει με σπηλιά. 

«Είχα λίγο χρόνο να ασχοληθώ με τη δικογραφία. Την έχω προσεγγίσει, έχουμε μιλήσει στο κρατητήριο. Δεν έχει συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα των πράξεων της» είπε στον Ant1 ο δικηγόρος της Αντώνης Μπιδέρης. «Διαψεύδω ότι πήγε σε ρεβεγιόν. Η γυναίκα αυτή μετά την πράξη, πήγε και απομονώθηκε κάπου, σε ένα μέρος σαν σπηλιά. Πρέπει να ανοίξει ένα θέμα για τις ακούσιες νοσηλείες. Σήμερα θα βάλουμε το χέρι βαριά στη δικογραφία και θα μάθουμε αν μπαινόβγαινε σε ψυχιατρικές κλινικές».  ανέφερε σχετικά, χωρίς να δίνει ξεκάθαρη απάντηση αν η γυναίκα τον τελευταίο καιρό παρακολουθείτο από ψυχίατρο.

Βέροια: Τι λέει ο οδηγός ταξί που την πήρε από τον Αλιάκμονα - «Η συμπεριφορά της ήταν απολύτως φυσιολογική»

Ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 29χρονη από τον Αλιάκμονα μίλησε στο Open για τη συμπεριφορά της μητέρας λίγη ώρα μετά την πράξη της. «Δεν έδειχνε ταραγμένη, δεν είχε μαζί της κάποιο παιδί. Έκατσε στα πίσω καθίσματα και σε όλη τη διαδρομή δεν είπε τίποτα απολύτως. Η συμπεριφορά της ήταν απολύτως φυσιολογική, νορμάλ, όπως όλος ο κόσμος», είπε ο οδηγός ταξί. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpiah2s3baih)

Βέροια: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στο νεκρό βρέφος

Η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του βρέφους ολοκληρώθηκε και το πόρισμα του ιατροδικαστή έδειξε ασφυκτικό θάνατο εντός ύδατος. Στην ιατροδικαστή υπηρεσία οδηγήθηκε και η 29χρονη προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ και για διαδικαστικά θέματα. Ο φάκελος με το πόρισμα του ιατροδικαστή έχει ήδη αποσταλεί στην Ασφάλεια και στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να μπει στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της μητέρας του. 

Βέροια: Τι υποστηρίζει ο πατέρας του βρέφους

Ο πατέρας του παιδιού σε δηλώσεις του στο protothema.gr ανέφερε ότι παρά τις προσπάθειες που έκανε για να αναγνωρίσει το παιδί μετά τη γέννησή του, συναντούσε πάντα τοίχο, αλλά και ότι φρόντιζε να το επισκέπτεται όσο πιο συχνά μπορεί για να περνά χρόνο μαζί του. «Από τη μέρα που γεννήθηκε πάλευα για αυτό το μωρό και ήθελα να το αναγνωρίσω. Το έβλεπα συχνά, πάντα ήταν με καθαρά ρούχα και φαινόταν μια χαρά, δε μπορούσα ποτέ να φανταστώ αυτό που έγινε. Αν υπήρχε έστω και ένα σημάδι θα είχα πράξει διαφορετικά», δήλωσε ο πατέρας του βρέφους και πρόσθεσε: «Ήθελα να κινηθώ νομικά γιατί υπήρχε άρνηση από τη μητέρα του και από την οικογένεια της και δε με άφηναν να το αναγνωρίσω. Πήγαινα στο σπίτι για να δω το παιδί και συναντούσα έναν τοίχο μπροστά μου. Δεν είχαμε παντρευτεί, δε διατηρούσαμε σχέση. Όσο κατάφερνα και το έβλεπα στο σπίτι το παιδί ήταν μια χαρά, καλοντυμένο, περιποιημένο, καμία σχέση με αμέλεια, το έπαιρνα να το πάω στο γιατρό, το επέστρεφα στο σπίτι και έφευγα. Δεν χωράει το μυαλό μου αυτό που έγινε». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpi90e8gkfnl)
Βέροια: Το χρονικό του εγκλήματος

Η 29χρονη φέρεται να πήρε ταξί από το χωριό Σταυρό Ημαθίας στις 31 Δεκεμβρίου, με το μωρό στην αγκαλιά και κατευθύνθηκαν προς το σημείο που το πέταξε στο νερό. Στη συνέχεια, έφυγε για Αλεξάνδρεια και διέμεινε σε ξενοδοχείο, όπου πέρασε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Μόλις ξημέρωσε, επέστρεψε στο σπίτι όπου ζούσε με το μωρό, τη γιαγιά και τον παππού του.

Ο οδηγός ταξί που την πήρε από το φράγμα του Αλιάκμονα, ανέφερε ότι έλαβε κλήση από το κέντρο στις 16.05 για το φράγμα και από εκεί παρέλαβε τη γυναίκα η οποία του είπε να τη μεταφέρει στην περιοχή του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στη Βέροια. Στις πρώτες της δηλώσεις στους αστυνομικούς η 29χρονη είπε ότι σκότωσε το παιδί της γιατί δεν άντεχε να το ακούει, κάτι που στη συνέχεια πήρε πίσω. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ