Ελλαδα

Βέροια: Ασφυκτικό θάνατο του βρέφους έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Νεκρό πριν βρεθεί στα νερά του Αλιάκμονα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητέρα στη Βέροια σκότωσε το βρέφος και το πέταξε στον Αλιάκμονα
Μητέρα στη Βέροια σκότωσε το βρέφος και το πέταξε στον Αλιάκμονα © Nikos Libertas/SOOC

Βέροια - Ασφυκτικό θάνατο δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση για το νεκρό βρέφος - Τι λέει η μητέρα

Στη Βέροια, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη μητέρα που πέταξε το παιδί της στον Αλιάκμονα.

Τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση δείχνουν οτι το 11 μηνών μωρό βρήκε ασφυκτικό θάνατο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το βρέφος δεν είχε νερό στους πνεύμονες, κάτι που παραπέμπει σε θάνατο πριν βρεθεί στα νερά του Αλιάκμονα. Η σορός του παιδιού είχε δαγκωματιές από ψάρια.

Η 29χρονη μητέρα ομολόγησε ότι σκότωσε το παιδί της και στη συνέχεια το πέταξε στο ποτάμι – στις όχθες του οποίου βρέθηκε τελικά από αστυνομικούς.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα η μητέρα φέρεται να άλλαξε στάση και να αρνείται ότι σκότωσε η ίδια το παιδί της. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 29χρονη υπέδειξε στους αστυνομικούς πού είχε πετάξει το παιδί της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η μητέρα που συνελήφθη ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη (4/1). Φέρεται να αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα. 

Νεκρό βρέφος στη Βέροια: Ασφυκτικό θάνατο στο νερό «έδειξε» η ιατροδικαστική | 02/01/2023 | ΕΡΤ

Το χρονικό με το νεκρό βρέφος στον Αλιάκμονα και η αποκάλυψη της παιδοκτονίας

Σημειώνεται ότι η 29χρονη στη Βέροια είχε φύγει μαζί με το βρέφος την Παραμονή Πρωτοχρονιάς από το σπίτι όπου διαμένει με τους γονείς της σε χωριό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Την Πρωτοχρονιά επέστρεψε χωρίς το παιδί. Οι γονείς της ειδοποίησαν την Αστυνομία. Τελικά, η 29χρονη ομολόγησε και υπέδειξε το σημείο όπου είχε ρίξει το μωρό.

Δημοσίευμα στο veriotis.gr αναφέρει ότι η μητέρα αρχικά υπέδειξε στους  ατυνομικούς ότι είχε αφήσει το μωρό σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στη Βέροια, αλλά έπειτα από έρευνα στο σημείο δεν εντοπίστηκε κάτι. Στη συνέχεια η μητέρα αναίρεσε τους ισχυρισμούς της, λέγοντας ότι πέταξε το μωρό στο φράγμα του Αλιάκμονα. Έπειτα από έρευνες της Αστυνομίας στο σημείο, το μωρό εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από τα παγωμένα νερά και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η σορός του βρέφους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Νάουσας, όπου έγινε η ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου.

«Το σκότωσα γιατί δεν πήγαινε άλλο. Δεν μπορούσα να το ακούω» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς η 29χρονη. Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Αλεξάνδρεια Ημαθίας:Η μητέρα φέρεται να υπέδειξε που βρίσκεται η σορός του βρέφους | 02/01/2023| ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ