- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πέθανε ο Αριστοτέλης Διβάνης των ξενοδοχείων Divani Caravel
Είχε ξεκινήσει την δραστηριότητα του το 1958
Πέθανε ο Αριστοτέλης Διβάνης των ξενοδοχείων Divani Caravel
Πέθανε ένας εκ των κορυφαίων της ελληνικής οικονομίας, θεμελιωτής του ελληνικού τουρισμού και ηγέτης της ξενοδοχίας της χώρας για πολλά χρόνια, ο Αριστοτέλης Διβάνης.
Ο Αριστοτέλης Διβάνης έκανε την αρχή στον ξενοδοχειακό τομέα το 1958 εγκαινιάζοντας το πρώτο του ξενοδοχείο στα Τρίκαλα, το οποίο μάλιστα είχε την καινοτομία να διαθέτει ξεχωριστό λουτρό σε κάθε ένα από τα 65 δωμάτιά του. Μάλιστα, ο κλάδος της φιλοξενίας και το επιχειρηματικό του πνείμα τον ώθησαν στην απόφαση να εγκαταλείψει κάθε εμπορική δραστηριότητα που ασκούσε μέχρι τότε και να ασχοληθεί μόνο με τα ξενοδοχεία, ιδρύοντας άλλα δύο σε Καλαμπάκα και Λάρισα μέχρι το 1974.
Το τελευταίο απόκτημα του ομίλου ήταν το ξενοδοχείο Apollon Palace στη Βουλιαγμένη, το οποίο εκσυγχονίστηκε σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχειακό συγκρότημα με την επωνυμία Divani Apollon Palace & Thalasso. Άξιος συνεχιστής του έργου του, ο γιος του Σπύρος Διβάνης, που εδώ και πολλά έτη έχει αναλάβει με εξαιρετική επιτυχία τα ηνία του Ομίλου.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών την προσεχή Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 14.00.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα ΚΤΕΛ ως ζωτικός συμβολισμός μίας κινούμενης ζωής
Στο πλευρό τους το μπλόκο της Νίκαιας
Οι χάρτες που δημοσίευσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
Ενισχύονται τα μπλόκα μετά το «όχι» στην κυβέρνηση
Οι πρώτες πληροφορίες
Μια μεγάλη συζήτηση για τη γλώσσα, την τέχνη, την εξουσία και την πολιτική επιστήμη στην Ελλάδα
Αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται
Πού βρίσκονται σήμερα οι μετροπόντικες
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.