Ελλαδα

Έρχονται έξι νέα εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση του βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών και τέσσερις μαθήτριες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανήλικος με τα χέρια και τα πόδια κοντά στο σώμα του
(φωτογραφία αρχείου) © Pixabay / Wokandapix

Ίλιον - Βιασμός 15χρονου: Αναμένονται νέα εντάλματα σύλληψης – Προφυλακίστηκαν τρεις ανήλικοι για την υπόθεση

Ακόμη έξι ανήλικοι φαίνεται πως εμπλέκονται στον ομαδικό βιασμό του 15χρονου μαθητή στο Ίλιον, με τις Αρχές να αναμένεται να προχωρήσουν στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, που αφορούν τέσσερα κορίτσια και δύο αγόρια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ένας εμφανίστηκε στις Αρχές, όμως δεν συνελήφθη καθώς είχε λήξει το αυτόφωρο. Ο δεύτερος δεν έχει εντοπιστεί και εκτιμάται ότι ίσως έχει φύγει από τη χώρα. Πηγαίνει σε διαφορετικό σχολείο με το παιδί που κατήγγειλε το βιασμό του, ήταν όμως στην ίδια τάξη στο φροντιστήριο. Ο καταγγέλλων φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι ήταν ο συγκεκριμένος έφηβος που είχε την ιδέα για όσα επακολούθησαν. Τον υπέδειξε επίσης ως το άτομο που έστειλε τα βίντεο που τραβούσαν κατά τη διάρκεια των καταγγελλόμενων πράξεων τους σε κινητά άλλων μαθητών.

Τα άλλα τέσσερα εντάλματα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αφορούν σε κορίτσια, τρεις 15χρονες και μία 14χρονη, τα οποία φέρονται να ήταν μπροστά, χωρίς όμως ο 15χρονος να τους έδωσε κάποιον συγκεκριμένο ρόλο.

Ίλιον: Προφυλακίζονται οι 3 από τους 6 συλληφθέντες για τον βιασμό του 15χρονου

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις από τους έξι ανήλικους που συνελήφθησαν για τον βιασμό του 15χρονου συμμαθητή τους στο Ίλιον.

Ο τέταρτος ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω ηλικίας, καθώς δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκαν οι όροι της παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό και της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι στην απολογία τους αποδέχτηκαν εν μέρει τις πράξεις που τους αποδίδονται, αρνούμενοι ωστόσο ότι διέπραξαν βιασμό σε βάρος του 15χρονου. Οι κατηγορούμενοι έκαναν λόγο για σεξουαλικές πράξεις στο πλαίσιο του ερωτικού πειραματισμού, με εναλλασσόμενους ρόλους, χωρίς τη χρήση απειλής ή βίας.

Οι εξηγήσεις που έδωσαν δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα ανηλίκων και οδηγούνται στη φυλακή.

Οι υπόλοιποι δυο κατηγορούμενοι ζήτησαν νέα προθεσμία, συναινώντας στην κράτηση τους για μια επιπλέον ημέρα και θα απολογηθούν την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την δικογραφία, οι ανήλικοι ενεργούσαν ως οργανωμένη ομάδα, η οποία φέρεται να κατέγραφε σε βίντεο την άγρια κακοποίηση του αγοριού, υλικό που διακινούσε σε άλλους μαθητές.

Βιασμός 15χρονου: Προφυλακιστέοι οι τρεις από τους τέσσερις ανήλικους | 25/12/2022 | ΕΡΤ

Η υπόθεση έφθασε ενώπιον των Αρχών πριν από λίγες ημέρες, όταν το αγόρι αποκάλυψε στους γονείς του ότι συνομήλικοι του, για διάστημα περίπου δύο μηνών τον εγκλώβιζαν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι όπου του ασκούσαν σεξουαλική βία. Το παιδί φέρεται να είπε πως η ομάδα των 15χρονων, του ασκούσε έντονη ψυχολογική βία για να μην αποκαλύψει όσα βίωνε.

Συνολικά, σύμφωνα με τον 15χρονο, η ομάδα στα χέρια της οποίας βίωσε την φρίκη ήταν 8μελής, με τους άλλους δύο φερόμενους ως συμμετέχοντες στα βασανιστήρια που υπέστη το αγόρι να αναζητούνται από την Αστυνομία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ