Ελλαδα

Δυστύχημα στη Ρουμανία: Ερωτήματα για τις συνθήκες του τροχαίου

Ποιες κατηγορίες περιλαμβάνει η δικογραφία για τον οδηγό του λεωφορείου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δυστύχημα στη Ρουμανία με λεωφορείο
© EPA/ROBERT GHEMENT

Δυστύχημα στη Ρουμανία: Οι κατηγορίες που περιλαμβάνει η δικογραφία για τον οδηγό – Τι λέει ο συνήγορός του

Ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες για 25 άτομα είναι οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, που σχηματίζεται από τις αρχές της Ρουμανίας, για τον οδηγό του πούλμαν που ενεπλάκη στο δυστύχημα στο Βουκουρέστι, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα» ο δικηγόρος του οδηγού, Αλέξανδρος Ματθαίου.

«Η ανάκριση ξεκίνησε, αλλά είναι ακόμη νωρίς και ο οδηγός θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Θα μεταβαίνει στο Βουκουρέστι, όποτε τον χρειάζονται οι ρουμανικές αρχές», ανέφερε ο κ. Ματθαίου.

«Έδωσα τον λόγο μου, ο άνθρωπος θα είναι εκεί όσες φορές τον φωνάξουν» είπε ο δικηγόρος του. Επιβεβαίωσε ότι τα τεστ έδειξαν πως ο πελάτης του δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ούτε είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.

Σε ερώτηση αν έτρεχε, ο δικηγόρος απάντησε αρνητικά και συμπλήρωσε πως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον οδηγό και λέει πως είναι πολύ ήρεμος άνθρωπος.

Ρουμανία: Βίντεο ντοκουμέντο δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας το onlarissa.gr και το οποίο καταγράφεται από κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο που κινείτο ακριβώς πίσω από το μοιραίο λεωφορείο στο Βουκουρέστι, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα, ο οδηγός φαίνεται να αλλάζει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην κολώνα.

Ο Ρουμάνος δημοσιογράφος, στο παραπάνω απόσπασμα, υποστηρίζει πως ο οδηγός δεν λαμβάνει υπόψη τη σήμανση και πορεύεται προς τη διάβαση -κάτι που, ενδεχομένως, εξηγεί το γεγονός ότι μπερδεύτηκε, όπως είπε ο ίδιος, από τις υποδείξεις του συστήματος πλοήγησης.

Ντοκουμέντο: Την τελευταία στιγμή άλλαξε λωρίδα κυκλοφορίας ο οδηγός του λεωφορείου!

Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι, όπως είπαν ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, πιθανότατα το δυστύχημα οφείλεται σε κατασκευαστικό λάθος.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι οι εργασίες ανακατασκευής του τούνελ ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο, αλλά η άσφαλτος στρώθηκε αμέσως μετά, με αποτέλεσμα να μειωθεί αισθητά το ύψος για τα διερχόμενα οχήματα και για το λόγο αυτό τοποθετήθηκαν οι -μοιραίοι- προειδοποιητικοί πυλώνες.

Συνολικά 18 Έλληνες επέστρεψαν στην Ελλάδα, ενώ 16 από τους 23 τραυματίες παραμένουν σε νοσοκομεία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ