- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Επιστροφή με μάσκα υψηλής προστασίας και δύο τεστ την εβδομάδα
Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων
Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Αυτό είναι το πρωτόκολλο επιστροφής τους - Ποιους αφορά - Τι θα γίνει με τους γιατρούς
Το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών από την 1η Ιανουαρίου 2023 εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατά τη σημερινή της τακτική συνεδρίαση.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας για τους διοικητικούς υπαλλήλους, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό η εισήγηση είναι: επιστροφή με δύο τεστ την εβδομάδα και μάσκα υψηλής προστασίας.
«Για τους γιατρούς όπου υπάρχουν και οι μεγαλύτεροι προβληματισμοί ως προς την τυχόν επιστροφή τους θα υπάρξει νεότερη συνεδρίαση», επισημαίνει το υπουργείο Υγείας, ενώ, όπως γίνεται γνωστό, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα περιμένει τις τελικές εισηγήσεις της επιτροπής.
Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας είχε χαρακτηρίσει «επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία» την επιστροφή των υγειονομικών στο ΕΣΥ. «Στις δημοκρατίες προφανώς οι αποφάσεις γίνονται σεβαστές. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εφαρμοστεί, αλλά θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα, ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο, για να μην υπάρχει επικινδυνότητα. Θα εφαρμοστεί υπό όρους προστασίας της δημόσιας υγείας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.
Επίσης σε σημερινή ομιλία του στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα: Διασφαλίζοντας το μέλλον των συστημάτων υγείας» ο κ. Πλεύρης παρουσίασε τις δράσεις στην Υγεία που θα είναι προτεραιότητες του υπουργείου για το 2023.
Κεντρική κατεύθυνση είναι οι προληπτικές εξετάσεις και η διανομή πόρων στην πρόληψη, προκειμένου οι πολίτες να παραμείνουν υγιείς και γρήγορα να αντιμετωπίζουν την ασθένεια που έχουν εμφανίσει, όπως είπε και πρόσθεσε πως «επίσης σοβαροί πόροι δίνονται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μέσω του προσωπικού γιατρού, όπου πλέον η δωρεάν κάλυψη στους πολίτες έχει φτάσει στο 52% και έχουν υλοποιηθεί 1.050.000 ραντεβού».
«Με τα επιπλέον κίνητρα που θα υπάρξουν εντός του 2023 θα έχουμε πλήρη εφαρμογή του προσωπικού γιατρού και όλοι οι πολίτες θα έχουν δωρεάν προσωπικό γιατρό», επισήμανε.
Παράλληλα ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπου από τη μια πλευρά διασφαλίζεται η παρουσία γιατρών στο ΕΣΥ και από την άλλη γίνεται πιο ελκυστικό για να έρθουν γιατροί και να στελεχώσουν τα νοσοκομεία μας και εξήγγειλε την επεξεργασία του νέου Χάρτη Υγείας όπου καμία δομή δεν κλείνει, αλλά αντιθέτως - όπως είπε - με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν θα αναβαθμιστούν και η κάθε μία θα έχει χαρακτήρα σύμφωνα με τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το 2007 έως σήμερα
Λόγω των τελικών εργασιών για την επέκταση Καλαμαριάς - Αναλυτικά τα δρομολόγια
Στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Με κιθάρες και κλαρίνα το τελευταίο «αντίο»
Ένταση και ξύλο στον προαύλιο χώρο
Κάθε Αύγουστο καιγόμαστε, κάθε χειμώνα ξεχνάμε
Δείτε εικόνες από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών
Μεγάλη επιχείρηση της Δημοτικής Αστυνομίας για ελεύθερα πεζοδρόμια
Γιατί θεωρείται «αόρατος ρυθμιστής του ελληνικού καλοκαιριού»
Οι πυροσβέστες απέτρεψαν τα χειρότερα
Καρέ καρέ η επιχείρηση κατάσβεσης
Συναγερμός στον ΕΟΔΥ - Οι «επικίνδυνες» περιοχές
Από τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών στις ρίψεις νερού
Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος μεταβαίνει στη Μεγάλη Βρετανία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.