Ελλαδα

Νεκρός στις φυλακές της Πάτρας ο Βασίλης Βαρελάς, ο «Μπιλ ο Καναδός»

Από κασκαντέρ του Τσακ Νόρις έγινε εγκληματίας

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάγκελα και συρματοπλέγματα φυλακών
(φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Νεκρός στις φυλακές της Πάτρας ο Βασίλης Βαρελάς, ο «Μπιλ ο Καναδός» - Από κασκαντέρ του Τσακ Νόρις έγινε εγκληματίας

Νεκρός μέσα στο κελί του στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (5/11) ο 64χρονος Βασίλης Βαρελάς, γνωστός ως «Μπιλ ο Καναδός». Σύμφωνα με το tempo24, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ τα αίτια θανάτου θα διερευνηθούν με νεκροψία-νεκροτομή.

Γεννημένος στη Νέδουσα Μεσσηνίας, μετανάστευσε στον Καναδά και αργότερα στις ΗΠΑ. Δύο φορές πρωταθλητής στο kick boxing, εργάστηκε τη δεκαετία του 1980 ως κασκαντέρ στο Χόλιγουντ, συμμετέχοντας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε επικίνδυνες σκηνές του Τσακ Νόρις.

Το 1988 ενεπλάκη σε ανθρωποκτονία στον Καναδά, όπου φέρεται να πυροβόλησε άνδρα στο κεφάλι λόγω προσωπικών διαφορών. Σε βάρος του εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ ο ίδιος επέστρεψε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην Καλαμάτα.

Εκεί, το όνομά του συνδέθηκε με κυκλώματα εκβιασμών, διακίνησης ναρκωτικών και οργανωμένου εγκλήματος, ενώ μέχρι το 2008 είχε οδηγηθεί επανειλημμένα στη φυλακή. Στην οργάνωση αποδόθηκε και απόπειρα δολοφονίας του πρώην συζύγου της μνηστής του. Ο Βαρελάς επέζησε από δύο δολοφονικές ενέδρες, μεταξύ αυτών από πυροβολισμό σχεδόν εξ επαφής στο κεφάλι, το 2009 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Καθοριστική για την εξάρθρωση της οργάνωσης υπήρξε η δολοφονία του 35χρονου Φελίμ Μεσάι και του δίχρονου γιου του, τον Νοέμβριο του 2011 στη Μεσσηνία. Οι σοροί τους βρέθηκαν σε αυτοκίνητο μέσα σε αρδευτικό κανάλι. Ο πατέρας είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι και το παιδί είχε δεχθεί μαχαιριά στον λαιμό.

Οι αστυνομικές έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για συμβόλαιο θανάτου, αποδίδοντας στον Βαρελά τον ρόλο του εντολέα. Το όνομά του επανήλθε στη δημοσιότητα τον Ιανουάριο του 2015, όταν επιτέθηκε στον καταδικασμένο για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη Χριστόδουλο Ξηρό, μετά το επισκεπτήριο στις φυλακές Δομοκού, με αποτέλεσμα εκείνος να χάσει τις αισθήσεις του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY