Πολιτικη & Οικονομια

Πλεύρης: Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η απόφαση ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Επιστρέφουν στην εργασία τους από 1η Ιανουαρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης
© ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Θάνος Πλεύρης: Το σχόλιο του υπουργού Υγείας για την απόφαση του ΣτΕ και την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις θέσεις τους

Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία χαρακτηρίζει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, την απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις θέσεις τους από την 1η Ιανουαρίου 2023

Ο Θάνος Πλεύρης, σε σημερινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι το Υπουργείο θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και 2.190 άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα γυρίσουν στην εργασία τους από την 1η Ιανουαρίου. Ανέφερε πάντως ότι θα εφαρμοστεί αυστηρό πρωτόκολλο για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, προαναγγέλλοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου υγείας, όπου και θα τεθεί το ζήτημα. Όπως έχει γίνει γνωστό, το αυστηρό πρωτόκολλο θα περιλαμβάνει τακτικά rapid tests. 

Πλεύρης: Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Τι ορίζεται από την απόφαση του ΣτΕ

Όπως έχει κάνει γνωστό ήδη από την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, το ΣτΕ αποφάσισε να μην δοθεί νέα παράσταση από την ηγεσία του Υπουργείο στην αναστολή εργασίας στην οποία είχαν τεθεί οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Με βάση την απόφαση του ΣτΕ του Γ΄ τμήματος που επανεξέτασε το μέτρο, η Ολομέλεια το έχει κρίνει συνταγματικό, αλλά έχει ζητήσει επαναξιολόγηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το Γ΄ τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι η παράταση του μέτρου υπερβαίνει την αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή ότι από τον Απρίλιο και μετά αυτό μας λέει δεν έπρεπε να παραταθεί το μέτρο. Ήδη έχουμε λάβει την απόφαση για να δούμε πως θα εφαρμοστεί, θα εφαρμοστεί η απόφαση, παρόλο που εγώ σας λέω θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απόφαση, στις δημοκρατίες προφανώς οι αποφάσεις γίνονται σεβαστές. Άρα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εφαρμοστεί, αλλά θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο, για να μην υπάρχει επικινδυνότητα. Θα εφαρμοστεί υπό όρους όμως προστασίας της δημόσιας υγείας.

»Το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε το πρωτόκολλο. Απόφαση την 1η Ιανουαρίου που ολοκληρωνόταν το μέτρο και μετά την απόφαση του ΣτΕ δεν θα ανανεωθεί. Τώρα με βάση τα πρωτόκολλα που θα ολοκληρώσουμε δεν ξέρω αν θα είναι νωρίτερα, αλλά το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξει ανανέωση του μέτρου από τη στιγμή που έκρινε αυτό το ΣτΕ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ