- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αποσωληνώθηκε η 4χρονη που κατάπιε φιστίκι - Παραμένει στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ
Παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης
Σε σταθερή κατάσταση η 4χρονη - Το φιστίκι στον πνεύμονα και η επιχείρηση για τη μεταφορά της στο νοσοκομείο
Σε σταθερή κατάσταση παραμένει η 4χρονη Μαρία από τη Σαντορίνη, το μικρό κορίτσι που κατάπιε φιστίκι το οποίο «σφήνωσε» στον πνεύμονά της. Το παιδί αποσωληνώθηκε, καθώς οι γιατροί κατάφεραν να την «ξυπνήσουν» από την καταστολή στην οποία βρισκόταν μετά τη μεταφορά της στο ΠΑΓΝΗ.
«Η κατάσταση της υγείας της εμφανίζει σημάδια βελτίωσης. Η 4χρονη αποσωληνώθηκε, ωστόσο παραμένει στην εντατική», δήλωσε στο cretapost.gr ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης. Η 4χρονη αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη, με τους γιατρούς να τονίζουν πως η κατάσταση παραμένει σοβαρή, αλλά σταθερή.
Αερογέφυρα σωτηρίας για την 4χρονη - Από τη Σαντορίνη στην Κρήτη
Το περιστατικό καταγράφηκε στη Σαντορίνη, όταν το παιδί ξαφνικά άρχισε να έχει δυσχέρεια στην αναπνοή του μπροστά στα μάτια των γονιών της μετά την κατάποση φιστικιών. Σύντομα στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής, με το 4χρονο κορίτσι να μεταφέρεται στην Κρήτη και να διασωληνώνεται από τον γιατρό της αεροδιακομιδής άμεσα, με την άφιξη του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».
Το ίδιο βράδυ της Τρίτης (29/11), υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα χειρουργική επέμβαση για την ενδοσκοπική αφαίρεση των φιστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξί της πνεύμονα.
Η 4χρονη Μαρία παραμένει διασωληνωμένη, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για πνευμονική ανεπάρκεια και την κατάσταση της υγείας της να θεωρείται σταθερά κρίσιμη ενώ στο πλευρό της βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς.
Με πληροφορίες από cretapost.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λόγω εκτέλεσης εργασιών
Σε ποιες στάσεις θα διατεθούν λεωφορεία
Έλεγχοι για «μαύρο χρήμα», περιουσίες και συγγενικά πρόσωπα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Aύξηση παρατηρείται μόνο στην περιφέρεια Κρήτης
Το χρονικό του συμβάντος
Παραμένει στο μικροσκόπιο άτομο του στενού περιβάλλοντος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επιμένει ότι είναι αθώος
Η δημοσιογράφος υπέστη κάταγμα από έκρηξη εξωτερικής μονάδας κλιματισμού
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις
Αυξάνονται οι εμφανίσεις στις ελληνικές θάλασσες το φετινό καλοκαίρι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το χρονικό της υπόθεσης
Ο σχεδιαστής μόδας αναδημοσίευσε ανάρτηση της δημοσιογράφου Γκρέτας Χριστοφιλοπούλου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.