- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σεισμικές έρευνες σε Κρήτη και Πελοπόννησο - Εκδόθηκε Navtex για το πλοίο Sanco Swift
Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την έναρξη σεισμικών ερευνών στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, καθώς εκδόθηκε η σχετική Navtex.
Η NAVTEX εκδόθηκε από τον σταθμό Ηρακλείου του Πολεμικού Νατικού και προβλέπει ότι από σήμερα 8 Νοεμβρίου 2022 και μέχρι νεωτέρας, δεσμεύονται περιοχές στο Ιόνιο Πέλαγος, το Δυτικό Πέλαγος και δυτικά και ανατολικά της Κρήτης, προκειμένου το πλοίο Nanco Swift να πραγματοποιήσει ανάπτυξη εξοπλισμού και σεισμικές έρευνες.
Με την ίδια Navtex προτρέπονται τα παραπλέοντα πλοία να τηρούν απόσταση ασφαλείας.
Η παραπάνω ενέργεια έρχεται μετά τα όσα είπε στη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας (7/11), όπου ανακοίνωσε την έναρξη σεισμικών ερευνών από την ExxonMobil για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε δύο οικόπεδα που βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης.
Τα δύο οικόπεδα καλύπτουν θαλάσσια περιοχή εμβαδού 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Και στις δύο περιοχές η πλειοψηφία των δικαιωμάτων έρευνας ανήκει στην ExxonMobil η οποία, ύστερα από την αποχώρηση της γαλλικής ΤotalEnergies, ελέγχει το 70 % των δικαιωμάτων ενώ το υπόλοιπο 30 % ανήκει στην Hellenic Energy (ΕΛΠΕ).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το έργο οδικής ασφάλειας, προϋπολογισμού 88 εκατ. ευρώ, επιστρέφει σε τροχιά υλοποίησης
Στόχος η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς οι αστυνομικοί έστησαν την παγίδα
Η γυναίκα ενεργοποίησε το panic button
Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες βίντεο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι έπεσε σήμερα στους υποψηφίους των ΓΕΛ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.