- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιατί οι προβλέψεις για την κακοκαιρία EVA «έπεσαν έξω»: Οι μετεωρολόγοι απαντούν
Εξασθενούν τα φαινόμενα
Κακοκαιρία EVA: Γιατί οι μετεωρολόγοι «έπεσαν έξω» - Η απάντηση του Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχου Μαρουσάκη
Απάντηση σε όσους θεωρούν ότι οι προβλέψεις για την κακοκαιρία EVA «τρομοκράτησαν» αδίκως τους πολίτες, έδωσε ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.
Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, παρέπεμψε τον κόσμο στα δελτία καιρού της ΕΡ3.
Χαρακτηριστικά, αναφέρει:
«Φίλες και φίλοι! Κάποιοι στα μηνύματα τους υπονοούν ότι τους τρομοκράτησα καιρικά μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 και από τη σελίδα μου στο facebook όσον αφορά στον καιρό του Σαβ/κύριακου.
Εσείς που τα γράφετε όλα αυτά μπορείτε σας παρακαλώ να μου δείξετε τα σημεία στα οποία τρομοκρατηθήκατε από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 ή από εδώ έτσι ώστε να τα δούμε όλοι? ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ!!», έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου.
Παράλληλα, ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, στο δελτίο ειδήσεων του Open εξήγησε γιατί η κακοκαιρία EVA δεν ήταν τελικά τόσο «άγρια»:
«Έδωσε μεγάλο όγκο νερού ιδιαίτερα προς την κεντρική και νότια Ιταλία και όταν έφτασε εδώ, το είχαμε χωρίσει σε τρία στάδια. Το πρώτο πέρασε κανονικά μέσα στη νύχτα και τα ξημερώματα έφτασε η καταιγίδα και στην Αττική. Το δεύτερο στάδιο όμως εμφάνισε καθυστέρηση σε ό,τι αφορά τη μετατόπισή του. Αυτό έδωσε μια ευκαιρία στον ψυχρότερο αέρα να καλύψει μεγαλύτερα στρώματα μέσα στην ατμόσφαιρα και έτσι η δεύτερη φάση έφτασε πιο ήπια και πιο αποδιοργανωμένη σε ό,τι αφορά μεγάλο τμήμα κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό».
Εξασθενεί η κακοκαιρία EVA - Η πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα
Τη Δευτέρα (7/11) τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, αναμένονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που το απόγευμα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές.
Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στις Σποράδες, φαινόμενα που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.
Η θερμοκρασία, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από το meteo, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 22, στην Ήπειρο από 7 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 22-23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 21 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 12 έως 21-23 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 Μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 Μποφόρ. Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι ενδέχεται να είναι τοπικά θυελλώδεις.
Στην Αττική αναμένονται παροδικές και κατά βάση ασθενείς βροχές μέχρι το μεσημέρι, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια οι μέγιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.
Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών στην αρχή του εικοσιτετραώρου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 Μποφόρ που προοδευτικά θα εξασθενήσουν ακόμα περισσότερο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.