Ελλαδα

Δίκη Φιλιππίδη: Μακρυπούλια, Σχίζα και Χαλκιάς κατέθεσαν ότι δεν γνωρίζουν την καταγγέλλουσα

Ορθή η αντικατάσταση της ενόρκου αποφάσισε το ΜΟΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φιλιππίδης: Μακρυπούλια, Σχίζα και Χαλκιάς κατέθεσαν ότι δεν γνωρίζουν την καταγγέλλουσα
Η Ζέτα Μακρυπούλια στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη © NDP

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη - Καταθέσεις από Μακρυπούλια, Σχίζα και Χαλκιά: «Δεν γνωρίζουν την καταγγέλλουσα - Δεν υπήρξε συζήτηση για έξτρα ρόλο»

Συνεχίστηκαν οι καταθέσεις στη σημερινή συνεδρίαση της δίκης για τον Πέτρο Φιλιππίδη με τη Ζέτα Μακρυπούλια, τη Ράνια Σχίζα και τον Τάσο Χαλκιά να αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν την καταγγέλλουσα και ότι δεν υπήρξε συζήτηση για έξτρα ρόλο στην παράσταση.

«Δεν γνωρίζω την καταγγέλλουσα. Γνωρίζω τη μητέρα της. Δε θυμάμαι ούτε το κορίτσι, ούτε να της είπα κάτι. Δεν θυμάμαι το 2008 να την συνάντησα στις τουαλέτες. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι δεν υπήρχε έξτρα ρόλος. Έξι ξεκινήσαμε, έξι τελειώσαμε. Αν υπήρχε κάποια στιγμή κάποια ιδέα δεν το ξέρω. Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω συναντήσει κορίτσι στην τουαλέτα και να έχω πει αυτά. Ζήτω συγγνώμη αλλά δε θυμάμαι κάτι τέτοιο», είπε η Ζέτα Μακρυπούλια κατά την εξέταση της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

  • Εισαγγελέας: Επιτρεπόταν στις πρόβες να έρχονται τρίτοι και να βλέπουν την παράσταση;
  • Μάρτυρας: Γενικά απαγορεύεται αλλά εξαρτάται από το σκηνοθέτη.
  • Εισαγγελέας: Στη συγκεκριμένη παράσταση γινόταν;
  • Μάρτυρας: Όχι.
  • Εισαγγελέας: Αν ερχόταν κάποιος θα το παρατηρούσατε;
  • Μάρτυρας: Φαντάζομαι ότι ίσως ρωτούσα.

«Πολλές φορές υπάρχουν ονόματα ρόλων που αναφέρονται στην παράσταση χωρίς να εμφανίζονται ποτέ. Στη δική μας παράσταση δεν υπήρξε τέτοιος ρόλος. Αν πρέπει να ακουστεί μια φωνή συνήθως το κάνει κάποιος από εμάς, δεν παίρναμε έξτρα ηθοποιό. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στις παραστάσεις που έχω δουλέψει εγώ» είπε η ηθοποιός.

Ακολούθησε η κατάθεση της Ράνιας Σχίζα, η οποία ανέφερε: «Δεν έχω καθόλου εικόνα της κοπέλας. Ούτε τη μητέρα της γνωρίζω. Όταν κάνουμε πρόβα, είμαστε εντελώς πάνω στη σκηνή. Όπως και στην παράσταση. Αν ήρθε κάποιος δεν το θυμάμαι. Δεν έχω καθόλου εικόνα και της καταγγέλλουσας. Σίγουρα δεν θυμάμαι να υπήρξε ενόχληση, δεν είχαμε τέτοια».

«Δεν γνωρίζω τίποτα από όλα αυτά. Από την αρχή εξι άτομα ήμασταν. Παρουσία μου δεν έγινε ποτέ καμία συζήτηση για έξτρα ρόλο. Η συνεργασία μας με τον Φιλιππίδη υπήρξε άψογη καλλιτεχνικά. Τον διακατέχει τελειομανία, μπορώ να το πω και μανία» ανέφερε κατά τη δική του κατάθεση ο Τάσος Χαλκιάς.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα επιστροφής ενόρκου που αντικαταστάθηκε, το οποίο υπέβαλε η πλευρά της μίας από τις τρεις καταγγέλουσες.

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη - Ζέτα Μακρυπούλια στους δημοσιογράφους: «Εξετάζομαι και εδώ;»

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της, τη Ζέτα Μακρυπούλια εντόπισαν οι κάμερες των τηλεοπτικών εκπομπών και ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για όσα εκτυλίχθηκαν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Ωστόσο, η ίδια δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την κατάθεσή της.

«Εξετάζομαι κι εδώ; Ευχαριστώ πολύ, καλημέρα σας. Τα είπα όλα στο δικαστήριο, ό,τι με ρώτησαν», είπε αρχικά σε απόσπασμα που προβλήθηκε στην εκπομπή «Πρωινό».

«Αν ήταν εδώ (η μητέρα της πρώτης καταγγέλουσας) και την έβλεπα, θα μπορούσα να απαντήσω. Αυτό που είπα στο δικαστήριο, δεν έχω να πω κάτι άλλο. Καλημέρα σας παιδιά, ευχαριστώ», είπε χαρακτηριστικά η Ζέτα Μακρυπούλια.

Ζέτα Μακρυπούλια: Δηλώσεις έξω από το δικαστήριο μετά την κατάθεση

Δίκη Φιλιππίδη - Παύλος Χαλκιάς: «Εσείς με εκνευρίσατε»

«Θα ήθελα να σας παρακαλέσω άλλη φορά σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες που έχουν να κάνουν με το δικό μου άτομο, επειδή είμαι ένας άνθρωπος που έχω μεγαλώσει παιδιά, είμαι στην κοινωνία χρόνια, έχω προσφέρει στο δημόσιο, να είστε λίγο πιο προσεκτικοί. Εκνευρίστηκα γιατί βάλατε 25 καλώδια μέσα στα πόδια μου και κόντεψα να τσουρομαδηθώ. Είδατε με τι μεγάλη προσοχή προσπαθώ να ανέβω πάνω μετά από κάποιο χειρουργείο που μου έχει αφήσει κάποια ζητήματα. Πού να τα ξέρετε εσείς αυτά και δεν υπάρχει και λόγος», είπε ο Τάσος Χαλκιάς στους δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο.

Παράλληλα τόνισε: «Εσείς με εκνευρίσατε αν θέλετε να ξέρετε. Εγώ δεν είχα κανέναν εκνευρισμό. Εσείς φταίτε. Δεν είχα κανέναν εκνευρισμό. Να δεχτείτε και εσείς το μέρος της ευθύνης που σας ανήκει. Γιο δημοσιογράφο έχω και ξέρω πολύ καλά».

«Βρίσκομαι εδώ μετά από κλήτευση του εισαγγελέα. Δεν είμαι ούτε από την πλευρά της υπεράσπισης ούτε των κατηγόρων. Είμαι εδώ στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη για να καταθέσω μετά από κλήτευση του εισαγγελέα» υποστήριξε ο ηθοποιός.

«Τι θα ερωτηθώ και τι θα καταθέσω, το ξέρω περίπου γιατί πρόκειται για μια συγκεκριμένη παράσταση στην οποία ήμουν και εγώ μαζί με τον κύριο Φιλιππίδη και όσα γνωρίζω θα τα πω. Θα με ρωτήσουν αν τυχόν ήταν και κάποια κοπέλα εκεί. Τα συναισθήματά μου είναι πολύ προσωπικό δεδομένο για να τα πω. Δεν έχω μιλήσει με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ποια κοπέλα να γνωρίζω; Δεν γνωρίζω καμία κοπέλα», είπε τέλος ο Τάσος Χαλκιάς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ