Ελλαδα

Φωτιά στην Αχαΐα: Η μάχη με τις φλόγες στην Καλλιθέα (εικόνες, βίντεο)

Εκκενώθηκαν οικισμοί - Το μήνυμα 112 - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβεστικό αεροσκάφος ρίχνει νερό στη φωτιά στην Αχαΐα
Πυροσβεστικό αεροσκάφος ρίχνει νερό στη φωτιά στην Αχαΐα © EUROKINISSI

Η φωτιά στην Αχαΐα συνεχίζει να καίει. Στάχτη δέντρα και καλλιέργειες στην Καλλιθέα. Μήνυμα 112 για εκκένωση χωριών.

Σκληρή μάχη με τη φωτιά στην Αχαΐα, στην Καλλιθέα, δίνουν τις τελευταίες ώρες οι πυροσβέστες. Η πυρκαγιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, κάνοντας στάχτη δέντρα και αγροτικές εκτάσεις.

Οι πυροσβέστες καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τη θέσουν υπό έλεγχο. Η φωτιά στην Αχαΐα εκδηλώθηκε σήμερα Σάββατο (16/7), το μεσημέρι, και πήρε γρήγορα διαστάσεις. Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί, με μήνυμα 112 να φθάνει στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων.

Στην Καλλιθέα έχουν αναπτυχθεί και επιχειρούν πλέον 118 πυροσβέστες, 6 πεζοπόρα τμήματα και 35 οχήματα. Υδροφόρες ΟΤΑ φροντίζουν για τον ανεφοδιασμό με νερό των πυροσβεστικών οχημάτων. Σημαντική η βοήθεια από μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πολύτιμη η συνδρομή από εθελοντές. Συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα, ένα εκ των οποίων το ένα έχει αναλάβει τον εναέριο συντονισμό.

Φωτιά - Αχαΐα
ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΑΤΡΩΝ

Επί ποδός η Πυροσβεστική για τη φωτιά στην Αχαΐα - Η πυρκαγιά σε εικόνες

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας, ενώ κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και ανακριτικό τμήμα διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς στην Αχαΐα, στην περιοχή Καλλιθέα. Ακολουθούν χαρακτηριστικές εικόνες από την πυρκαγιά:

fotia-axaia-6
fotia-axaia-5
fotia-axaia-4
fotia-axaia-3

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY