- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Φωτιά στη Βούλα: «Ήταν μια δύσκολη πυρκαγιά με τρεις διαφορετικές εστίες»
Η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική
Φωτιά στη Βούλα: Ενημέρωση για την πορεία της πυρκαγιάς πραγματοποιήθηκε από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης Χρήστο Στυλιανίδη και την ηγεσία της Πυροσβεστικής.
Για μια δύσκολη πυρκαγιά, που παρά τις αντίξοες συνθήκες, χάρη στον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων περιορίστηκε μέσα σε 6-7 ώρες έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πυρκαγιά στη Βούλα.
«Μια δύσκολη μάχη, που είχε από απομακρύνσεις κατοίκων μέχρι δύσκολες συνθήκες στο βουνό», ανέφερε αρχικά ο κ. Στυλιανίδης.
Ο υπουργός επισήμανε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες όλοι οι εμπλεκόμενοι κατάφεραν να περιορίσουν αυτή την πολύ δύσκολη πυρκαγιά μέσα σε 6 με 7 ώρες. «Ήμουν στο πεδίο και είδα τι συνέβαινε. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όσους πάλεψαν για να προστατεύσουν ανθρώπους και περιουσίες. Ήταν ηρωική προσπάθεια. Όλοι έδωσαν μια πολύ δύσκολη μάχη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Αντιμετωπίσαμε μια δύσκολη πυρκαγιά, με τρεις διαφορετικές εστίες που έφτασε πολύ κοντά στα σπίτια» πρόσθεσε ο Ευάγγελος Τουρνάς, υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, και είπε πως «αποφύγαμε τραυματισμούς πολιτών ή μια απώλεια ανθρώπινης ζωής».
Σύμφωνα με τον κ. Τουρνά, η πυρκαγιά ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου (04/06) στην Άνω Γλυφάδα «και λόγω των ανέμων που έφταναν τα 8 μποφόρ επεκτάθηκε προς την Άνω Βούλα. Λίγο αργότερα ξέσπασαν ακόμη δύο πυρκαγιές στην περιοχή της Βάρης και του Κουβαρά».
Φωτιά στη Βούλα: Η νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά
«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές 04/06/2022 στην Γλυφάδα Αττικής είναι σε ύφεση. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.
Συνολικά επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα (1) ως συντονιστικό.
Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.