- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Φαβέλα: Αίτηση για ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του κατηγορούμενου
Από τους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας
Επίθεση στην «Φαβέλα»: Αίτηση για ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος κατηγορούμενου από τους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας.
Την έκδοση ενός ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για τον Β.Θ., που κατηγορείται για την αιματηρή επίθεση εις βάρος του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου «Φαβέλα», στον Πειραιά, στις 25 Φεβρουαρίου του 2018 ζήτησαν οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας.
Να θυμίσουμε πως οκτώ με δέκα άτομα με κράνη και οπλισμένα με σιδηρολοστούς είχαν εισβάλει στο στέκι και επιτέθηκαν στους παρισταμένους, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης είχε τραυματιστεί μεταξύ άλλων η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου.
Η ανακοίνωση των συνηγόρων
«Την Παρασκευή 10-12-2021 κατατέθηκε ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά αίτηση των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας για την δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών τον Φεβρουάριο του 2018 σε βάρος του ελεύθερου κοινωνικού χώρου “Φαβέλα” στον Πειραιά προκειμένου να εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και ερυθρά αγγελία στην Ιντερπόλ για τον φυγόδικο πλέον κατηγορούμενο Β.Θ.
Όπως έγινε γνωστό κατά τη δικάσιμο της 8ης-11-2021, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά κατά την εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενους τον προσωρινά κρατούμενο Σ.Δ και τον Β.Θ, ο τελευταίος έχει ήδη διαφύγει στο εξωτερικό. Από την εξουσιοδότηση που προσκόμισε ο συνήγορός του αποδεικνύεται ότι βρίσκεται στη Σουηδία, όπου και δήλωσε διεύθυνση προσωρινής διαμονής, παρά το ότι εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του Α’ Ανακριτή Πειραιά ήδη από 15-10-2020. Η δηλωθείσα προσωρινή διεύθυνση διαμονής του έχει κοινοποιηθεί στις 18-11-2021 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά στο τμήμα της Εκτέλεσης, χωρίς να έχει ληφθεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία.
Η αίτηση για έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και ερυθράς αγγελίας κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την 13-12-2021.
Αναμένουμε από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να πράξουν τα δέοντα και να επιδιώξουν τη σύλληψη του Β.Θ., ο οποίος είναι φυγόδικος τους τελευταίους 14 μήνες.
Οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας
Θανάσης Καμπαγιάννης
Χρύσα Παπαδοπούλου
Αργύρης Συρίγος».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.