Ελλαδα

Νέα 48ωρη απεργία στο λιμάνι του Πειραιά

Με αφορμή τον θάνατο λιμενεργάτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πειραιάς – Νέα 48ωρη απεργία στο λιμάνι – Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
Λιμάνι Πειραιά © Εurokinissi

Νέα απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο Λιμάνι του Πειραιά μετά τον θάνατο εργάτη.

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά. Ζητούν σύγχρονες συνθήκες ασφάλειας στην εργασία τους και τη διαλεύκανση του δυστυχήματος στο ΣΕΠ, που είχε ως αποτέλεσμα ένας συνάδελφός τους να βρει τραγικό θάνατο.

Η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ΕΝΕΔΕΠ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι θα δώσει σκληρή μάχη για να μην υπάρξει ξανά άλλος συνάδελφος νεκρός ή τραυματίας και ότι, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων, δεν θα κάνει βήμα πίσω.

Καλεί επίσης τους εργαζόμενους στις 13.30 αύριο στο ΣΕΜΠΟ για να ξεκινήσει η απεργιακή περιφρούρηση.

Η ΕΝΕΔΕΠ ζητεί τα εξής:

  1. 1Να διαλευκανθεί η υπόθεση του δυστυχήματος του συναδέλφου τους.
  2. Να δημιουργηθεί επιτροπή υγιεινής κι ασφάλειας
  3. Να σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες και τα 12ωρα
  4. Να μετατραπεί η πόστα σε 6άρα
  5. Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ συμμετέχει στο συλλαλητήριο

Στο συλλαλητήριο που καλούν εργατικά σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για σήμερα, Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 6:30 μ.μ. στην Πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι), συμμετέχει και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε να αντιδρούμε στον αντεργατικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση το καλοκαίρι και ξεθεμελιώνει τα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις μας». Προσθέτει ότι «αντί να παρθούν μέτρα που θα αντιμετωπίζουν το επερχόμενο κύμα ακρίβειας και θα στηρίζουν τις λαϊκές οικογένειες, περιορίζουν συνεχώς τα δικαιώματά μας και μάλιστα χωρίς να υπάρχει καμιά τρόικα, καμιά δέσμευση στους δανειστές, χωρίς να υπάρχει καμιά δικαιολογία». Υπογραμμίζει επίσης ότι «το πρόσφατο δυστύχημα στον ΣΕΠ ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο τις ελλείψεις στα ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ