Ελλαδα

Νεκρός εργάτης στον Πειραιά - Σκοτώθηκε στην προβλήτα 2

Χτυπήθηκε θανάσιμα από γερανογέφυρα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και αστυνομικοί - Εργάτης στον Πειραιά σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και αστυνομικοί - Εργάτης στον Πειραιά σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI

Στον Πειραιά ένας εργάτης έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα, όταν χτυπήθηκε από γερανογέφυρα στην προβλήτα 2 του λιμανιού.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 46χρονος εργάτης στον Πειραιά. Το εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στην προβλήτα 2 στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στο λιμάνι του Πειραιά.

Κάτα από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο εργάτης χτυπήθηκε θανάσιμα από γερανογέφυρα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον εργαζόμενο στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το έργο της προανάκρισης για τον νεκρό εργάτη στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά μετά το εργατικό δυστύχημα

Όπως έγινε γνωστό, οι εργαζόμενοι, με πρόταση του ΔΣ του Σωματείου «Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά» (ΕΝΕΔΕΠ) σταμάτησαν κάθε εργασία στο λιμάνι Πειραιά και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μπροστά στην πύλη του ΣΕΜΠΟ.

«Δεν μπορούν άλλο να παίζουν με τις ζωές των εργατών για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής, στον απόηχο της είδησης ότι σκοτώθηκε εργάτης στον Πειραιά, στην προβλήτα 2.

Στην ανακοίνωση του σωματείου επισημαίνεται: «Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, έρχεται να επιβεβαιώσει με το πιο τραγικό τρόπο τις προειδοποιήσεις του Σωματείου μας, τις αγωνίες των συναδέλφων για πιθανό θανατηφόρο ατύχημα μέσα στο λιμάνι. Δεν είναι η "κακιά" στιγμή. Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελλιπών μέτρων ασφάλειας της υγείας μας και της ακεραιότητας μας. Είναι αποτέλεσμα των απανωτών κόντρα βαρδιών, των υπερωριών, το πετάμε "νέους εργάτες" να κολυμπήσουν χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση».

Το συνδικαλιστικό σωματείο των εργαζομένων με αφορμή τον τραγικό θάνατο που βρήκε 46χρονος εργαζόμενος όταν χτυπήθηκε από γερανογέφυρα ζητεί 6ωρα πόστα, κατάργηση των κόντρα βαρδιών, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης, επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την ΕΝΕΔΕΠ η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε απεργία στην πύλη του ΣΕΠ μέχρι αύριο Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 στις 00.00 τα μεσάνυχτα.

Εργατικό δυστύχημα στον Πειραιά - Η ανακοίνωση της DPort Services για τον νεκρό εργάτη

Εν τω μεταξύ η DPort Services, η ελληνική εταιρεία που έχει αναλάβει την υποστήριξη της λειτουργίας και της διαχείρισης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά για λογαριασμό της ΣΕΠ Α.Ε., εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του εργάτη στην προβλήτα 2.

Όπως αναφέρει, «ο εκλιπών βρισκόταν για άγνωστο λόγο, στην απογευματινή βάρδια και ώρα 17.16 της 25ης Οκτωβρίου του 2021, πλησίον της γερανογέφυρας νούμερο 10 του Προβλήτα ΙΙ. Η γερανογέφυρα ξεκίνησε να κινείται με εξαιρετικά αργή ταχύτητα -σύμφωνα με τη συνήθη λειτουργία της- όταν για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους ήρθε σε επαφή με τη γέφυρα, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη: «Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η αρμόδια Λιμενική Αρχή, το αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων και Τεχνικών Ασφαλείας της DPort Services».

«Σύσσωμη η διοίκηση και οι εργαζόμενοι συνάδελφοι του εκλιπόντος στο λιμάνι, εκφράζουν την οδύνη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Η εταιρεία DPort Services σε ένδειξη πένθους, ανακοινώνει παύση εργασιών έως αύριο 26 Οκτωβρίου και ώρα 23.00» καταλήγει η ανακοίνωση για τον νεκρό εργάτη σε εργατικό δυστύχημα στο λιμάνι Πειραιά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ