- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε τέσσερις Περιφέρειες, σήμερα
Δείτε τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
ΓΓΠΠ - Πυρκαγιές: Σε πολύ υψηλό κίνδυνο σήμερα, Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, τέσσερις Περιφέρειες.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται και σήμερα, Παρασκευή (13/8) σε τέσσερις περιφέρειες της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις περιοχές:
- Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
- Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Λακωνίας)
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοινώθηκε από το ΠΣ, συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
Ταυτόχρονα, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.
Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.
Κίνδυνος πυρκαγιάς: Έκκληση στους πολίτες από τη ΓΓΠΠ
Απευθύνεται έκκληση στους πολίτες:
1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Από την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια , να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H δίκη, οι ποινές, η αυτοκτονία Σφηνιά και οι καταγγελίες λίγο πριν το δυστύχημα
Ένα διεθνές συνέδριο 63 ομιλητών από 23 χώρες, 1-4 Οκτωβρίου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου
Τι ώρα ξεκινά η συναυλία και ποιους θα δούμε στο pre show
Έρευνα για τα οικονομικά των δύο γιατρών
Αναλυτική πρόγνωση - Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πέφτει η θερμοκρασία - Η πρόγνωση του Μeteo
Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, το Fanzone του event, στο ΟΑΚΑ, θα ανοίξει δωρεάν για το κοινό, από τις 10:00 το πρωί
Σε καθοριστικό στάδιο προχωρά η επιχείρηση κατάσβεσης
Συναγερμός από την Πολιτική Προστασία
Πώς περιέγραψε το συμβάν
Ο ρόλος του 37χρονου που συνελήφθη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και πάλι από σήμερα το βράδυ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.