- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Αρνητικό rapid test και στην επιστροφή από νησιά ζητούν ειδικοί
Τι αναφέρουν στην εισήγησή τους για την είσοδο φιλάθλων στα γήπεδα
Στην εισήγησή τους για τα νέα μέτρα στα νησιά οι ειδικοί ζητούν να υπάρχει αρνητικό rapid test και για την επιστροφή από τη νησιωτική Ελλάδα.
Να ενεργοποιηθούν νέα μέτρα στη μετακίνηση για τα νησιά ζητούν οι ειδικοί του Υπουργείου Υγείας. Ειδικότερα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε να υπάρχει αρνητικό rapid test για κορωνοϊό και στην επιστροφή από νησιά. Η εισήγηση για το ταξίδι της επιστροφής αφορά κατοίκους, τουρίστες και εργαζόμενους. Η συγκεκριμένη πρόταση έρχεται την ώρα που στη Ραφήνα εντοπίστηκαν 14 κρούσματα σε καράβι από την Ίο.
Υπενθυμίζεται ότι εδώ και αρκετές ημέρες έχουν ενεργοποιηθεί για το ταξίδι με πλοίο συγκεκριμένες αλλαγές στις μετακινήσεις προς τα νησιά. Ειδικότερα, το αρνητικό rapid test αποτελεί προϋπόθεση για την επιβίβαση σε πλοίο με προορισμό τα νησιά και όχι για την επιστροφή από αυτά, για την οποία υπάρχει μόνο σύσταση για self test.
Παράλληλα, οι ειδικοί ζήτησαν να γίνεται κάθε εβδομάδα ένα rapid test σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρείες.
Είσοδος στα γήπεδα - Η εισήγηση των ειδικών για τους φιλάθλους - Τι προτείνουν για την πληρότητα
Στην εισήγησή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προτείνει επίσης να υπάρχουν μόνο εμβολιασμένοι φίλαθλοι στα γήπεδα.
Αναφορικά με το ποσοστό πληρότητας προτείνουν να οριστεί στο 75% για τους ενήλικους. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 80%, καθώς προβλέπεται και ένα 5% για παιδιά, τα οποία πρέπει να έχουν κάνει self test.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια δουλειά στο σπίτι ή η μουσική λίγο πιο δυνατά μπορεί να σας φέρει σε μπελάδες
Ποια Κυριακή αλλάζει στην Ελλάδα
«Θα θυμίζει προχωρημένο φθινόπωρο ή αρχές χειμώνα»
Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους
Δύο συλλήψεις στου Ζωγράφου
Μια νέα παρέμβαση στις φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ δημιουργεί πιο λειτουργικούς και φιλόξενους χώρους για μελέτη, συνεργασία και καθημερινή ζωή
Πότε περιμένουμε περισσότερο νερό
Το χρονικό των υποθέσεων
Τι γράφει μεταξύ άλλων το Δελτίο Τύπου της δικηγορικής εταιρείας
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Πού και τι ώρα θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Ξεκινούν από αύριο Τρίτη οι ανοιχτές συζητήσεις και δράσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πόσο πέφτει η θερμοκρασία, θυελλώδεις οι βοριάδες στο Αιγαίο
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.