Ελλαδα

Εστίαση - Ψυχαγωγία: Ποιες αλλαγές έρχονται από τις 15 Ιουλίου

Ποιοι θα μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς «αμιγείς» και «μικτούς» χώρους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έξοδος για ποτό μετά το lockdown - Τι αλλάζει πλέον στη διασκέδαση
Έξοδος για ποτό μετά το lockdown - Τι αλλάζει πλέον στη διασκέδαση © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το νέο πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης και της ψυχαγωγίας από τις 15 Ιουλίου - Οι αλλαγές, οι «αμιγείς» και «μικτοί» χώροι και το άνοιγμα των γηπέδων.

Σε «αμιγείς» και «μικτούς» θα διαχωρίζονται από τις 15 Ιουλίου οι κλειστοί χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας, με τους επιχειρηματίες να δηλώνουν σε πλατφόρμα που θα βγει στον «αέρα» σε λίγες ημέρες από σήμερα, σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκει η επιχείρησή τους. 

Όπως ανακοίνωσαν εχθές, Τρίτη, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τα πρόστιμα για τις παραβάσεις θα είναι αυστηρά, ενώ η τήρηση του νέου πλαισίου θα πρέπει να είναι εξίσου αυστηρή.

«Αμιγείς» και «μικτοί» χώροι: Ποιοι θα μπορούν να εισέρχονται

Στους αμιγείς χώρους θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο, διαθέτοντας και το αντίστοιχο πιστοποιητικό αντιστοίχως. Στους αμιγείς χώρους αυξάνεται η πληρότητα και φτάνει στο 85% σε εστιατόρια, κινηματογράφους και θέατρα (σε αυτά τα δυο με χρήση μάσκας), ενώ την ίδια ώρα η πληρότητα στους μεικτούς χώρους θα είναι 50%.

Στους μικτούς χώρους θα έχουν πρόσβαση οι παραπάνω, αλλά και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί – οι τελευταίοι μόνο μετά από rapid ή μοριακό τεστ. Στο 85% θα είναι η πληρότητα και για τους αμιγείς υπαίθριους χώρους καθημένων, ενώ κλιμακωτή είναι η ποσόστωση και κάτω του 75% για του μεικτούς. Για τα κλαμπ και τους υπαίθριους και κλειστούς χώρους διασκέδασης η πληρότητα για τους αμιγείς χώρους είναι στο 60%, ενώ αντίστοιχα στους μεικτούς φτάνει στο 25%. Τέλος στα γήπεδα (ανοιχτά και κλειστά) θα έχουν πρόσβαση (με μάσκα) σε ποσοστό 85% μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, ενώ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους.

«Αμιγείς» και «μικτοί» χώροι: Αυτό είναι το νέο πλαίσιο λειτουργίας εστιατορίων, καφέ, κινηματογράφων και θεάτρων

Οι κλειστοί χώροι, πλην των κέντρων διασκέδασης, όπως εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφοι και θέατρα ανοίγουν ως εξής: κλειστοί κινηματογράφοι την 1η Ιουλίου και λοιποί κλειστοί χώροι στις 15/07.

Στους αμιγείς χώρους στους οποίους θα μπορούν να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες θα υπάρχει 85% πληρότητα με την χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική σε θέατρα και σινεμά, ενώ οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων.

Στους μικτούς χώρους θα μπορούν να προσέρχονται και οι μη εμβολιασμένοι αλλά με τεστ. Η πληρότητα θα είναι 50% με την χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική σε θέατρα και σινεμά. Θα απαιτείται αρνητικό rapid test για τους μη εμβολιασμένους και οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων.

Σε ό,τι αφορά τους υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας καθήμενων πλην γηπέδων θα ισχύουν τα εξής:

Στους αμιγείς χώρους στους οποίους θα μπορούν να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες θα υπάρχει 85% πληρότητα και δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Στους μικτούς χώρους, 75% πληρότητα για χώρους κάτω των 1.000 καθήμενων, 70% πληρότητα για χώρους κάτω των 5.000 καθήμενων, 65% πληρότητα για χώρους κάτω των 15.000 καθήμενων. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους.

Στα υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ κ.α.) (1η Ιουλίου ανοίγουν οι υπαίθριοι και 15/07 οι κλειστοί) θα ισχύουν τα εξής:

Στους αμιγείς χώρους 60% πληρότητα.

Στους μικτούς χώρους 25% πληρότητα και θα απαιτείται προηγούμενο αρνητικό rapid test που θα είναι υποχρεωτικό για τους μη εμβολιασμένους.

Τα ανοιχτά και κλειστά γήπεδα θα υποδεχθούν και πάλι οπαδούς από τις 15 Ιουλίου. Χαρακτηρίζονται ως «αμιγείς» χώροι με 85% πληρότητα, υποχρεωτική χρήση μάσκας και οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.