- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πολιτισμός: Η πρόταση της κυβέρνησης για άνοιγμα δραστηριοτήτων
Αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής παρουσία της Λίνας Μενδώνη
Πολιτισμός: Οι ημερομηνίες που εισηγείται η κυβέρνηση για το άνοιγμα θεάτρων, θερινών σινεμά, επανεκκίνηση των συναυλιών.
Στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των περιορισμών που έχουν τεθεί για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού βρίσκεται και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων του πολιτισμού, των μουσείων, των θεάτρων και των κινηματογράφων.
Πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εισηγείται το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου, ημερομηνία ανοίγματος του τουρισμού, ενώ προτείνει να ανοίξουν τα θερινά σινεμά στις 21 Μαΐου. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη εισήγηση για το άνοιγμα των κλειστών κινηματογραφικών αιθουσών και των πολυκινηματογράφων.
Η επαναλειτουργία των θεάτρων και η επανέναρξη των συναυλιών φαίνεται ότι τοποθετείται από την κυβέρνηση για την 28η Μαΐου.
Οι ημερομηνίες αυτές και οι προτάσεις της κυβέρνησης θα τεθούν στο τραπέζι της επιτροπής των λοιμωξιολόγων αύριο, Παρασκευή. Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχει και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως ή όχι για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.
Ασφαλώς, αν δοθεί το «πράσινο φως», οι παραπάνω δραστηριότητες θα επαναλειτουργήσουν με αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας. Την ίδια ώρα, για τους εργαζόμενους θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η διενέργεια self test.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.