Ελλαδα

Όχι, ο εικονιζόμενος αστυνομικός ΔΕΝ σχετίζεται με τη Νέα Σμύρνη

Τι πραγματικά ισχύει για τον αστυνομικό που έμπλεξαν ορισμένοι με τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
astinomikos-nea-smirni.jpg

Τα Ellinika Hoaxes αποκαλύπτουν τι πραγματικά ισχύει για τον αστυνομικό που έμπλεξαν ορισμένοι με τα επεισόδια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Ισχυρισμός: Ο εικονιζόμενος είναι ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ που άσκησε βία σε βάρος νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Συμπέρασμα: Ο άνδρας που απεικονίζεται στις υπό εξέταση φωτογραφίες δεν έχει ουδεμία σχέση με τα περιστατικά που σημειώθηκαν στις 7/3/2021 στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Πρόκειται περί συνωνυμίας. Επίσης, άσχετη είναι και η φωτογραφία που απεικονίζει ένα κακοποιημένο άτομο.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
Φωτογραφίες αστυνομικού διαμοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδευόμενες από τον ισχυρισμό ότι σε αυτές απεικονίζεται ο άνδρας της ΔΙΑΣ που πρωταγωνίστησε στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής 7 Μαρτίου του 2021. Ωστόσο, ο εικονιζόμενος αστυνομικός ουδεμία σχέση έχει με το εν θέματι περιστατικό. Ας δούμε αναλυτικά, τι ισχύει.

Παράδειγμα δημοσίευσης:

image-23-806x1024.webp

Τι ισχύει;

Με αφορμή έγγραφο που τιτλοφορείται «Έκθεση Εξέτασης Κατηγορουμένου» χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναρτούν μαζικά φωτογραφίες του αστυνομικού Παναγιώτη Αθανασόπουλου στο διαδίκτυο διατεινόμενοι πως πρόκειται για τον πρωταγωνιστή άνδρα της ΔΙΑΣ στο βίαιο περιστατικό που έλαβε χώρα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

image-24.webp

Ωστόσο, ο χρήστης που βρήκε τις φωτογραφίες του δημοσιευμένες στο διαδίκτυο να συνοδεύονται από απειλές ουδεμία σχέση έχει με το προαναφερθέν συμβάν. Πιο συγκεκριμένα, σε δημοσίευσή του στο Facebook ο τελευταίος καθιστά σαφές πως υπηρετεί εδώ και χρόνια στην επαρχία και όχι στην Αθήνα. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

image-19.webp

Διαβάζοντας την Έκθεση Κατηγορουμένου κανείς αντιλαμβάνεται ότι το μοναδικό κοινό στοιχείο ανάμεσα στους 2 άνδρες είναι το ονοματεπώνυμό τους.

Χαρακτηριστικά, ο Αθανασόπουλος Παναγιώτης που ήταν παρών στα επεισόδια στην πλατεία Ν. Σμύρνης έχει τον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου. και υπηρετεί στην Αθήνα. Αντιθέτως, ο συνονόματός του κ. Αθανασόπουλος έχει σύμφωνα με την κάτωθι φωτογραφία το βαθμό του Αρχιφύλακα και υπηρετεί στην επαρχία. Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές πως πρόκειται για μια απλή συνωνυμία.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ