- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με μια νέα ανακοίνωση από τον δικηγόρο του τοποθετείται, ο Κώστας Σπυρόπουλος - Τι αναφέρει ο δικηγόρος του ηθοποιού
Λάβαμε και δημοσιεύουμε δήλωση του πληρεξουσίου δικηγόρου του Κώστα Σπυρόπουλου, σε εμάς και στο σύνολο του τύπου σε σχέση με ζητήματα της επικαιρότητας σχετικά με το πρόσωπό του:
Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγόρου του Κώστα Σπυρόπουλου αναφέρει:
Σε συνέχεια της προηγούμενης δήλωσής μου, στην οποία αναφέρομαι, θέτω υπ’ όψιν σας τα εξής: από τις 29.01.2021 το όνομα και η εικόνα του εντολέα μου παρουσιάζονται νυχθημερόν στους τηλεοπτικούς σταθμούς και αναπαράγονται από πληθώρα ιστοσελίδων, κατά τρόπο ικανό να δημιουργήσει στους τηλεθεατές και αναγνώστες, την εντύπωση ότι ο τελευταίος έχει διαπράξει σοβαρά αδικήματα, ακόμα και σε επίπεδο κακουργήματος, κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Μάλιστα, χωρίς καν ο εντολέας μου να έχει καταστεί κατηγορούμενος ή έστω ύποπτος τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος, διεξάγεται μία ιδιότυπη τηλεοπτική προανάκριση, ακόμα και με on air λήψη «μαρτυρικών καταθέσεων» των οποίων η βασιμότητα δεν έχει διασταυρωθεί ούτε υποτυπωδώς, απλώς εκτοξεύονται σε βάρος του εντολέα μου κατά πλήρη παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας ειδησεογραφικών-πολιτικών αλλά και ψυχαγωγικών εκπομπών.
Η ανωτέρω πρακτική διασύρει τον εντολέα μου, ο οποίος για να αμυνθεί πρέπει είτε να συμμετέχει στο τηλεοπτικό κακουργιοδικείο που έχει στηθεί σε βάρος του, είτε να αποδεχθεί την ηθική του εξόντωση και τον πλήρη διασυρμό της προσωπικότητάς του, μέσα από διαδικασίες οι οποίες παραβιάζουν κάθε αρχή προστασίας του ατόμου και της προσωπικότητας αλλά και του τεκμηρίου αθωότητάς του. Οι πρακτικές αυτές ουδεμία ανάγκη ενημέρωσης ή προστασίας του κοινού εξυπηρετούν καθότι, εάν υφίστατο σχετική περίπτωση, θα είχαν ήδη παρέμβει οι αρμόδιες αρχές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τηλεδικίας αποτελεί η εμφάνιση οψίμως καταγγέλλουσας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN υπό την «προεδρία» της κυρίας Σίσσυς Χρηστίδου για να περιγράψει, χωρίς καμία διασταύρωση της είδησης, τις «σεξουαλικές χειρονομίες» που δήθεν υπέστη, εξαναγκάζοντας στην ουσία τον εντολέα μου, ως μοναδικό μέσο άμυνας, να συμμετάσχει σε μία σύγχρονη τηλεοπτική αρένα ρωμαϊκού τύπου όπου στο τέλος οι τηλεθεατές θα ψηφίζουν κατά το δοκούν για την «ενοχή» του αποφασίζοντας ακόμη και για το ύψος της επιβλητέας «ποινής» του.
Τα ανωτέρω έχουν ως αποτέλεσμα, πέραν του διασυρμού του ονόματος, της τιμής και της υπόληψης του εντολέα μου, την δημιουργία ενός κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος του, με ανώνυμα τηλεφωνήματα, απόδοση σε αυτόν βαρύτατων δυσφημιστικών και συκοφαντικών χαρακτηρισμών, αλλά και απειλών τόσο κατά της ζωής τόσο του ίδιου, όσο και προσώπων του στενού περιβάλλοντός του, ακόμα και ανηλίκων.
Για τους λόγους αυτούς σας ενημερώνω ότι ο εντολέας μου ρητά απαγορεύει την αναφορά του ονόματος σε οποιαδήποτε ραδιοτηλεοπτική εκπομπή αλλά και τη χρήση της εικόνας του από τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς και την αναπαραγωγή, διάδοση, δημοσίευση μέρους ή του συνόλου των ως άνω εκπομπών σε οποιοδήποτε διαδικτυακό ιστότοπο. Σας καλούμε να εφαρμόσετε τους κώδικες λειτουργίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και σας καθιστούμε υπεύθυνους για ό,τι τυχόν συμβεί είτε στον ίδιο είτε στην οικογένειά του είτε στα πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος.
Τέλος, ο εντολέας μου δηλώνει ότι, για την προστασία της ζωής του, του ονόματος και της τιμής του, θα προσφύγει στο ΕΣΡ και στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για τις απειλές που συνεχώς δέχεται.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.