- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άνοιγμα σχολείων: Οι περιοχές όπου ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια
Οι ανακοινώσεις που έκαναν ο Νίκος Χαρδαλιάς και η Βάνα Παπαευαγγέλου
Σε ποιες περιοχές της χώρας ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια και επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από Χαρδαλιά και Παπαευαγγέλου.
Για το τι ισχύει με το άνοιγμα σχολείων τόσο στις «κόκκινες» περιοχές όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα τοποθετήθηκαν η Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό του Υπουργείου Υγείας, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έκαναν ξεχωριστή αναφορά για Γυμνάσια και Λύκεια.
Όπως ανακοινώθηκε, από αύριο, Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, η χώρα «χωρίζεται» εκ νέου σε δύο επίπεδα στον Χάρτη Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19. Με βάση αυτόν τον χάρτη, οι περιοχές στη χώρα τοποθετούνται σε δύο επίπεδα: Επίπεδο Α'- επιτήρησης (κίτρινο χρώμα) και Επίπεδο Β' - Αυξημένου κινδύνου (κόκκινο χρώμα).
Και στα δύο επίπεδα ισχύουν οριζόντια μέτρα για όλη την επικράτεια, τα οποία όσον αφορά στα σχολεία, προβλέπουν ανοιχτά νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες, τα οποία και συνεχίζουν να λειτουργούν με μαθήματα διά ζώσης.
Στο Επίπεδο Α', περιοχές σε κίτρινο χρώμα, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια λειτουργούν διά ζώσης. Αυτό σημαίνει ότι τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021 οι μαθητές σε Γυμνάσια και Λύκεια επιστρέφουν κανονικά στα θρανία, όπως είχε ανακοινώσει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.
Στο Επίπεδο Β', δηλαδή στις «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Αττική, λειτουργούν διά ζώσης μόνο τα Γυμνάσια, ενώ τα Λύκεια θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση.
Άνοιγμα σχολείων - Σε ποιες περιοχές ανοίγουν μόνο τα Γυμνάσια και συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση στα Λύκεια
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, οι «κόκκινες» περιοχές στην Ελλάδα όπου ανοίγουν μόνο τα Γυμνάσια και οι μαθητές Λυκείου συνεχίζουν με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα, είναι:
- Περιφερειακή Ενότητα Αττικής πλην της Περιφερειακής Ενότητας των νήσων
- Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου
- Δήμος Εορδαίας (Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης)
- Δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας (Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας)
- Δήμος Σπάρτης (Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας)
- Δήμος Χαλκιδέων και ο οικισμός Ρομά της δημοτικής Ενότητας Δυστίων του δήμου Κύμης-Αλιβερίου (Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας)
- Δήμος Νέας Προποντίδας (Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής)
- Δήμος Πατρέων (Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας)
- Δήμος Θήρας (Περιφερειακή Ενότητα Θήρας)
- Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου.
(... από 16.00 και μετά)
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.