Πόσοι νοσηλεύονται με κορωνοϊό στην Ελλάδα - Αναλυτικά στοιχεία
Τα εξιτήρια που δόθηκαν το τελευταίο 24ωρο και οι νέες εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία
Συνολικά 4.170 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς Covid-19 στην Ελλάδα και το τελευταίο 24ωρο έγιναν 394 εισαγωγές.
Το δεύτερο καθολικό lockdown για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα δεν έχει φέρει την αναμενόμενη μείωση στους ημερήσιους αριθμούς των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των νεκρών από Covid-19.
Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου 2020, νοσηλεύονταν 4.170 ασθενείς με κορωνοϊό.
Οι αριθμοί από τα νοσοκομεία δείχνουν τη δύσκολη πραγματικότητα στο Σύστημα Υγείας, καθώς το «δεύτερο κύμα δεν λέει να φύγει», όπως είχε τονίσει η Βάνα Παπαευαγγέλου, παιδίατρος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.
Από τους 4.170 ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ανά την ελληνική επικράτεια, σε απλές κλίνες Covid-19 βρίσκονταν 3.279 ασθενείς και 891 σε ειδικές κλίνες. Από τους 891 ασθενείς με κορωνοϊό, οι 621 βρίσκονταν σε κλίνες ΜΕΘ. Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 394 εισαγωγές, ενώ δόθηκαν 383 εξιτήρια.
Περισσότεροι από 2.300 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, εκ των οποίων σχεδόν 320 σε ειδικές κλίνες -με τους περισσότερους σε ΜΕΘ. Μόνο στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας νοσηλεύονται 1.416 ασθενείς. Από αυτούς οι 220 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ΜΑΦ και ειδικές κλίνες.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ (Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020), τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα έχουν φθάσει τις 109.655, την ώρα οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 2.606.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχεται ραγδαία επιδείνωση με χιόνια, μποφόρ και καταρρακτώδεις βροχές - Live η πορεία
Οι προσαχθέντες έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κλειστά σχολεία και προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για τον πυροβολισμό 30χρονης στη Χαλκιδική τον Σεπτέμβριο του 2023
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών ζητά η Δικαιοσύνη να λάβει υπόψη το μήνυμα της απόφασης
Μη διαθέσιμη η πληρωμή εισφορών μη μισθωτών μέσω IRIS από 14:00 έως 16:00 λόγω εργασιών
Με απόφαση του περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά - Πώς θα γίνουν τα μαθήματα
Συμβουλές για ασφαλέστερες μετακινήσεις
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι από Τετάρτη – Οδηγίες αυτοπροστασίας
Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
Αναμένονται τεράστιοι όγκοι βροχής σύμφωνα με τις προγνώσεις καιρού
Η κατάσταση της υγείας της
Ο γιος της, συνάδελφοι και φίλοι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών
Οδικά έργα σε Κηφισό, Αττική Οδό και Λεωφόρο Βουλιαγμένης φέρνουν έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση
«Ενδεχομένως θα πιεστούν οι ΜΕΘ» λέει ο καθηγητής Τζανάκης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι περιοχές που θα «σαρώσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Πού εντοπίζονται αυξητικές τάσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.